Οκτώ παιδιά από την Θράκη μαζί με τα κορυφαία αστέρια της ευρωπαϊκής κολύμβησης στο 20ο Euromeet του Λουξεμβούργου!!!

 

Το 20ο Euromeet διεξάγεται φέτος στο κολυμβητικό κέντρο “d’Coque” στο Kirchberg του Λουξεμβούργου μεταξύ 26 με 28 Ιανουαρίου με δέκα ελληνικές συμμετοχές, οι επτά από τις οποίες προέρχονται από την Θράκη μας. 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις κολύμβησης στην Ευρώπη, που έχει ως φιλοσοφία να φέρνει κοντά κορυφαίους αθλητές αλλά και μικρότερους σε ηλικία, οι οποίοι κολυμπούν στους ίδιους διαδρόμους με τα ινδάλματά τους και παίρνουν έτσι μυρωδιά από μεγάλες διοργανώσεις, που μόνο στην τηλεόραση μπορούσαν να παρακολουθήσουν.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη και στα χρηματικά βραβεία τα οποία έχουν θεσπιστεί για την προσέλκυση των μεγάλων αθλητών και που φέτος ξεπερνούν τις 20.000€ σε σύνολο. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο 20ο Euromeet παίρνουν μέρος 819 αθλητές, 126 ομάδες, 26 χώρες, 48 κριτές και 68 εθελοντές.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν συνολικά δέκα άτομα, αλλά αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα οκτώ από αυτά προέρχονται από την Θράκη μας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης ίσως τελικά και να στηρίζεται στο δικό μας γεωγραφικό διαμέρισμα.

Το μεγαλύτερο όνομα ασφαλώς από αυτά που ταξιδεύουν από Ελλάδα είναι ο (μη έχων σχέση με Θράκη) Απόστολος Χρήστου, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στο στρατό και παράλληλα προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει δηλωθεί σε 50μ. πεταλούδα (μαζί με Πράουντ, Τσεχ, Γκοβόροφ, Σιούρα, Φράτους), στα 50μ. ύπτιο (κόντρα σε Κολέσνικοφ), σε 50μ. ελεύθερο (με Φράτους, Πράουντ, Πουτς, Γκοβόροφ και Σιούρα) και 100μ. ελεύθερο (Σκοτ, Σέτοφ, Κόζμα, Σιούρα, Φράτους, Πράουντ, Κολέσνικοφ)

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει με τα 1.500μ. ελεύθερο και θα κολυμπήσει και στα 400μ. ελεύθερο. Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, μετέχουν άλλα οκτώ παιδιά από την Θράκη, γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Ο γεννηθείς το 2001 Αντώνης Κουτσούμπας του Άρη Θεσσαλονίκης είναι αθλητής που προέρχεται από την Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης και έχει δηλωθεί στα 50μ., στα 100μ. και 200μ. πεταλούδα. Επίσης, ο 15χρονος Χρήστος Μουσικάς που επίσης τυπικά ανήκει στον Άρη Θεσσαλονίκης, προέρχεται από τον Νηρέα Ορεστιάδας και θα πέσει στα 400μ. μεικτής και 200μ. πεταλούδα. Είναι ο αθλητής που φέτος έπιασε τον Σταυρό στον αγιασμό στο Κολυμβητήριο Ορεστιάδας (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Στην διοργάνωση του Λουξεμβούργου θα λάβει μέρος όμως και αυτός που έπιασε πέρυσι τον Σταυρό στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Ο λόγος για τον Χρήστο Ρετσίδη που επίσης προέρχεται από τον Νηρέα Ορεστιάδας αλλά αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει δηλωθεί στα 50/100μ. και 200μ. πρόσθιο του Euromeet.

Η Κομοτηναία Παρασκευή Κάλτσου του Γλαύκου Περιστερίου θα πέσει στα 50μ. ελεύθερο αλλά και τα 50/100μ. πεταλούδα. Παλαιότερα αγωνιζόταν με υποσχετική από τη ΝΕ Ροδόπης στην Κοζάνη, πλέον ανήκει στην ιστορική κολυμβητική ομάδα του Περιστερίου. Από εκεί και πέρα, έχουν δηλωθεί τέσσερις ακόμα αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στην Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης.

Η 16χρονη Σοφία Ουρεϊλίδου της ΝΕ Ροδόπης θα πέσει στα 50μ. πεταλούδα και μαζί με τη συναθλήτρια της στη ΝΕ Ροδόπης Ιωάννα Πουλιου θα πέσουν και στα 50μ. ύπτιο. Από τον ίδιο σύλλογο της Κομοτηνής, ο Απόστολος Μαρέτης θα κολυμπήσει στα 100/200μ. ελεύθερο και ο Δημήτρης Βαρσαμίδης στα 50/100μ. ελεύθερο. Συμπέρασμα; Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης βρίσκεται στην Θράκη μας!!!