ΕΠΣ Ξάνθης: Η Αναγέννηση Θαλασσιάς το τελευταίο «ντέρμπι» του πρώτου γύρου με τον Εχίνο

 

Η Αναγέννηση υποδέχθηκε στο γήπεδο της Θαλασσιάς το μεσημέρι της Κυριακής, τον Εχίνο Σπορ, με τον Σταύρο Βασιλειάδη να την παίρνει από το χέρι και να την οδηγεί σε μια επιβλητική νίκη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Δημήτρη Καρύδη δείχνει έστω και κάπως αργά χαρακτήρα και ανεβαίνει αγωνιστικά, αλλά και βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, αφού κέρδισε πλέον και τον Εχίνο. Βέβαια με την Ασπίδα να έχει κάνει το απόλυτο των 13 νικών έως τώρα φαίνεται πως έχει χαθεί το τρένο της πρωτιάς.

Στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, αφού ο Σταύρος Βασιλειάδης τους πήρε από το χέρι, όπως λέει και η παροιμία, και πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου προηγούνταν με 2-0, χάρη στα δύο του τέρματα.

Συγκεκριμένα, στο 3ο μόλις λεπτό, μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Βασιλειάδης έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού από τα… αποδυτήρια.

Ο Εχίνος προσπάθησε να απαντήσει στο 13′, αλλά το σουτ του Τζεμ αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ηλιάσκο, με την Αναγέννηση να παίρνει και πάλι τα ηνία και να δημιουργεί άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 15′ και στο 20′ με την κεφαλιά του Καζάκη και το σουτ του Τουργαΐδη, για να φτάσει τελικά στο 2-0, στο 28′ με τον Βασιλειάδη με νέα κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ζώη.

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά του Χρήστου Σταύρου να χριστεί σκόρερ, όταν στο 68′ εκμεταλλεύθηκε μια ωραία σέντρα από συμπαίκτη του και επίσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με την Αναγέννηση να έχει φτάσει και ένα λεπτό πριν, κοντά στο γκολ, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Τουργαΐδη τράνταξε το δοκάρι του Ζώη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Δημήτρης Καρύδης): Ηλιάσκος, Μπίκος (70′ Ισάογλου), Μαντζαρίδης, Δελητζόγλου, Κουτσομιχάλης (46′ Φεταχίδης), Κωτίδης, Τουργαΐδης, Μπάρμπας (46′ Νιαζήφ Ογλού), Βασιλειάδης, Καζάκης, Σταύρου (70′ Δάγκας).

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ (Εκρέμ Τζεμαήλ Καμπούρ): Ζώης, Μουαρέμ Ογλού, Τσακίρ Τζέμ (46′ Μπεκήρ Χαμδή), Κοτς, Τζομιάδης, Κάλφα (69′ Καδρή Α.), Μποασή Σ., Καδρή Χ., Μεμετ Αλή, Χατζηχασάνογλου, Κεχαγιά Ο. (58′ Καμπούρ Ε.).