Ένας χρόνος από τον τελευταίο επαγγελματικό αγώνα του Πανθρακικού! Τί κάνουν σήμερα τα μέλη εκείνης της ενδεκάδας

 

Επιμέλεια: Έλενα Καρατζίδου

 Ο χρόνος περνάει γρήγορα και λένε ότι είναι ο καλύτερος γιατρός, κάτι που δε συνέβη όμως στη περίπτωση του Πανθρακικού. Ο καιρός ναι μεν πέρασε αλλά η ομάδα δε γιατρεύτηκε ποτέ. Το ημερολόγιο έγραφε 22 Ιανουαρίου 2016 και η ομάδα της Κομοτηνής έκανε την ημέρα εκείνη το τελευταίο της ταξίδι και έδωσε τον τελευταίο της αγώνα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Το ματς είχε διεξαχθεί κόντρα στον Πανσερραϊκό. Οι εναπομείναντες παίκτες της ομάδας που δεν είχαν ακολουθήσει το δρόμο της προσφυγής ή δεν είχαν βρει ακόμη άλλη ομάδα ταξίδεψαν στις Σέρρες γνωρίζοντας κάποιοι, παρότι τηρούνταν σιγή ιχθύος, αγνοώντας κάποιοι άλλοι, ίσως οι περισσότεροι, ότι το τέλος ήταν κοντά και ότι δεν επρόκειτο να αγωνιστούν ξανά φορώντας την πράσινη φανέλα.

Είχαν απομείνει μόλις λίγες ημέρες για την εξόφληση των χρεών που θα απέτρεπαν την αφαίρεση βαθμών, είχε γίνει ωστόσο γνωστό ότι ερχόντουσαν βροχή και από άλλες τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ υπήρχαν προσφυγές από παίκτες που ήθελαν μιαν ώρα αρχύτερα την ελευθέρας τους καθώς πλησίαζε η λήξη των μεταγραφών.

Όσοι βρέθηκαν στις Σέρρες κινδύνευαν να μείνουν χωρίς ομάδα αλλά παρόλα αυτά επέλεξαν, μέχρι να δοθεί και το επίσημο τέλος, να αγωνιστούν και μάλιστα σε εκείνο το τελευταίο παιχνίδι έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, καταφέρνοντας να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Τρεις ημέρες μετά έσκασε η «βόμβα» της αποχώρησης του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα της Football League.

Το ThrakiSports αναζήτησε  που βρίσκεται το κάθε μέλος αυτής της τελευταίας ενδεκάδας του Πανθρακικού σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την οποία βλέπετε όπως παρατάχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών τέτοια μέρα, έναν χρόνο πριν:

Θανάσης Γκαραβέλης: Ο δανεικός από την Ξάνθη τερματοφύλακας της ομάδας αγωνίστηκε στον Παναιγιάλειο το υπόλοιπο της σεζόν και από το καλοκαίρι επέστρεψε στη βάση του που δεν είναι άλλη από την ομάδα της Ξάνθης, στην οποία είναι δεύτερος τερματοφύλακας.

Ηλίας Πολίμος: Ο 22χρονος πλέον ποδοσφαιριστής αν και παιδί του Πανιωνίου δεν επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη αλλά εντάχθηκε στο ρόστερ της Παναχαϊκής στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα συνεχίζοντας στην Football League.

Κώστας Κάρδαρης: Ο δεξί μπάκ συνέχισε τη καριέρα του στον Άγιο Ιερόθεο και το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον ΑΟ Αιγάλεω.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης: Ο τελευταίος αρχηγός του Πανθρακικού και ίσως ο γνωστότερος του τελευταίου ρόστερ της ομάδας,αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν στο Κισσαμικό. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Σουηδικής GAIS από την οποία αν και υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους, αποχώρησε στα τέλη του 2017.

Παναγιώτης Πετρούσης: Ο Θεσσαλονικιός ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει στη πατρίδα του και τον Απόλλων Καλαμαριάς ενώ τη φετινή χρονιά είχε πάρει μεταγραφή στον Ιαλυσό Ρόδου με τον οποίο είχε ένα σύντομο και περίεργο διαζύγιο ακολουθώντας το δρόμο του Βασιλακάκη. Φήμες αναφέρουν ότι επόμενος σταθμός είναι ο Αιγινιακός.

Κωστας Πλέγας: Παιδί των ακαδημιών του Ολυμπιακού μετά το πέρασμα του από τον Πανθρακικό επέστρεψε στους ερυθρόλευκους και πλέον ανήκει στον Πανιώνιο για τα επόμενα 4 χρόνια.

Βασίλης Γαβριηλίδης: Πρόλαβε τον Πανθρακικό και στη Super League και αγωνίστηκε βασικός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στη Football League. Συνέχισε στο Πανσερραϊκό και από το καλοκαίρι ανήκει στον Παναιγιάλειο.

Μανώλης Ρουσάκης: Ίσως από τους ”άγνωστους” του Πανθρακικού που όμως έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, της ΑΕΚ και του Πλατανιά από τα 14 του και πλέον ανήκει στο ρόστερ της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Αχμέτ Φουρκάν: Ο μόνος που δεν βρίσκεται εντός γηπέδων αυτή τη περίοδο καθώς μετά από πέρασμα του από τη Δόξα Προσκυνητών αποφάσισε να φύγει στην Τουρκία για σπουδές.

Νικος Μήλιος: Ο νεαρός επιθετικός συνέχισε στον Αιγινιακό και πλέον βρίσκεται στην ομάδα της Καλλιθέας.

Μπάμπης  Ζιγκερίδης: Συνέχισε τη καριέρα του στην ΑΕ Καραισκακη και κατέκτησε μαζί με την ομάδα το κύπελλο της Γ Εθνικής. Πλέον επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του φορώντας τη φανέλα του Πανσερραϊκού, του τελευταίου αντιπάλου του Πανθρακικού στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Γιώργος Κωστίκος: Ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Κωστίκου (έχει ίχι μόνο το ίδιο επίθετο αλλά και το ίδιο όνομα με τον πατέρα του) έπαιξε για το υπόλοιπο της σεζόν στη Πυδνα Κίτρους και συνεχίζει φέτος στα χνάρια του πατέρα του στον Πιερικό.

Θανάσης Κυριαλάνης: Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε μέσα από τις Ακαδημίες του Πανθρακικού συνέχισε τη καριέρα του σουπερλιγκάτα καθώς φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής. Πλέον βρίσκεται στη Κρήτη όντας παίκτης του Εργοτέλη.

Αλέξανδρος Μπεκατώρος: Βρέθηκε στον Αχαρναϊκό, ο οποίος όμως και αυτός διαλύθηκε και τώρα βρίσκεται στην ΑΕ Καραϊσκάκη όπου έχει συμπαίκτη τον Νίκο Κουσίδη, επίσης παίκτη της τελευταίας ομάδας του Πανθρακικού.

Τέλος, ο Κομοτηναίος προπονητής της ομάδας Κώστας Βασιλακάκης, που εκείνη την ημέρα είχε πληγώσει την προηγούμενη ομάδα του, τον Πανσερραϊκό,  μετά τον Πανθρακικό έμεινε για καιρό χωρίς ομάδα και πρόσφατα βρέθηκε στον Ιαλυσό Ρόδου όπου έμεινε όμως για μόλις ένα μήνα και τρεις ημέρες καθώς στη συνέχεια αποδεσμεύθηκε από τη διοίκηση.

Για την ιστορία, η σύνθεση με την οποία κατέβηκε ο Πανθρακικός σε εκείνο το τελευταίο ματς με τον Πανσερραϊκό έχει ως εξής:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κ. Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Κάρδαρης, Μπουγαΐδης, Πετρούσης, Πλέγας, Γαβριηλίδης, Ρουσσάκης (63′ Φουρκάν), Μήλιος, Ζυγκερίδης (80′ Κωστίκος), Κυριαλάνης(61′ Μπεκατώρος)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ