Super League: Απελπιστικά μόνος ο Ζίβκοβιτς απέναντι στον διψασμένο για νίκη και κορυφή Ολυμπιακό

 

Άσχημο βράδυ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σημερινό για την Ξάνθη, η οποία δε κατάφερε να κερδίσει πολύτιμο βαθμό ή βαθμούς στο Καραϊσκάκη για να κάνει πιο εύκολο το δρόμο για τη πεντάδα χάνοντας 3-0 από τον Ολυμπιακό που ήθελε να βρεθεί πάση θυσία μπροστά από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν από το πρώτο λεπτό επιθετικά απειλώντας την εστία της Ξάνθης με τον Πάρντο αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν τελευταία στιγμή να διώξουν. Στη συνέχεια ξεκινά το έργο του Ζιφκοβιτς που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει ανέπαφη την εστία από τα απανωτά χτυπήματα των ερυθρολεύκων.

Η ένταση στο παιχνίδι ξεκίνησε ειδικότερα στο 25ο λεπτό όταν ο Φασίδης προσπαθώντας να διεκδικήσει τη μπάλα έπεσε άγαρμπα πάνω στο Φορτούνη και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλντι κάτι που έφερε διαμαρτυρίες τόσο των παικτών όσο και του πάγκου. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 λούζοντας με κρύο ιδρώτα τους παίκτες της Ξάνθης.

Στο 39′ έγινε και η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Ξάνθη με τον Τριάδη να πιάνει το σουτ του Φασίδη και να κάνει το σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή στέλνοντας όμως τελευταία στιγμή τη μπάλα άουτ. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Ξανθιώτες δε πλησίασαν την εστία του Προτό ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι απείλησαν επανειλλημένως κυρίως με τον Μιραλάς και τον Πάρντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο δυναμικά με τον Τριάδη μόλις στο 46′ έκανε ένα ωραίο πλασέ πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ο Σισέ έδιωξε πριν τη γραμμή. Δέκα λεπτά αργότερα άλλο ένα γκολ ήρθε να δυσκολέψει τους Ξανθιώτες με τον Καριμ Ανσαριφάρντ να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας όσο και τα προσωπικά του μετά από λάθος μαρκάρισμα του Φλίσκα.

Η αρχή του τέλους έφτασε την ώρα της αποβολής του Κασάδο, ο οποίος είδε σύντομα την κόκκινη κάρτα μετά από τη κίτρινη που είχε πάρει λίγα λεπτά πριν εξαιτίας σκληρών μαρκαρισμάτων στον Πάρντο. Έκτοτε η ομάδα της Ξάνθης έγινε νευρική κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις αφήνοντας το παιχνίδι να παίζεται μόνο μπροστά στον Ζιβκοβιτς με την άμυνα να πετάει λευκή πετσέτα.

Στο 68′ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο 2-1 με τον Ντουρισκοβιτς να κλέβει από τον Ένχελς και να κάνει το πλασέ, το οποίο έκανε έδιωξε ο Προτό. Στο 70′ ένα κακό λάθος του Μελιόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Φορτούνη να κλέψει τη μπάλα και με πλασέ να κάνει το 3-0 και να κλειδώνει το παιχνίδι. Πλέον ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ΑΕΚ για το Κύπελλο και σε δυο εβδομάδες και για το πρωτάθλημα, ενώ η Ξάνθη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέριας (80′ Ζίλε), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ

ΞΑΝΘΗ: Ζιβκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδος, Καμαρά (71′ Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62′ Σιλά), Ντουρίσκοβιτς, Φασίδης (87′ Χατζητερζόγλου), Γέντριτσεκ.