Ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αλλά όχι και αναβολή της αγωνιστικής

 

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται υπέρ του συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέδωσε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Είναι η μόνη Ένωση του γεωγραφικού μας διαμερίσματος που έχει προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, αφού κάτι αντίστοιχο δεν έχουμε δει από Έβρο και Θράκη, σε αντίθεση με τις περισσότερες ΕΠΣ της Μακεδονίας.

Πάντως, δεν αναβάλλεται η αγωνιστική της Κυριακής, όπως συμβαίνει με αφορμή του συλλαλητήριο στην γειτονική ΕΠΣ Δράμας, ενώ και η ανακοίνωση είναι αρκετά προσεκτική και σε πολύ πιο ήρεμο και μη πολιτικό ύφος σε σχέση με εκείνη της Δράμας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης έχει ως εξής:

Η Ε.Π.Σ. Ξάνθης με αφορμή το συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει ότι τάσσεται στο πλευρό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου Μακεδονία ή παράγωγου του ως ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο.

Η αρκετά πιο σκληρή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δράμας έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε ξαφνικά να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας. Η δύο συγκυβερνώντας ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού αποφάσισε να ξεκινήσει μια «διαπραγμάτευση» (όπως την ονομάζει) με σκοπό το κρατίδιο στα Βόρεια της χώρας μας να καπηλευτεί και με τη βούλα της Ελλάδας το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η ΕΠΣ Δράμας λέει απλά: «Δε θα τους περάσει». Εδώ δε πρόκειται για μνημόνια, για μέτρα, αλλά για την ιστορία της πατρίδας μας και αυτή δε πρόκειται ποτέ να τη πουλήσουμε.

Η ΕΠΣ Δράμας θέλοντας να συμβάλει στη επιτυχία του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη προδοσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναβάλει όλη την αγωνιστική δραστηριότητας της ένωσης (ανδρικών και παιδικών πρωταθλημάτων) για για τη Κυριακή 21/1/2018.

Τη Κυριακή θα είμαστε όλοι στη Θεσσαλονίκη. Ή αυτοί ή εμείς.