Η μόνη ομάδα της Θράκης που εξέδωσε ανακοίνωση για τη Μακεδονία με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής

 

Το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη για την  Μακεδονία, με τρεις των των πέντε ομιλητών να έχουν μάλιστα σχέση με την Θράκη μας, κυριαρχεί στην επικαιρότητα όλης της Βόρειας Ελλάδας και δεν αφήνει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκδόθηκε την Πέμπτη, ακόμα πιο χαρακτηριστικό όμως είναι  ότι οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας και Πέλλας ανέβαλαν την αγωνιστική δράση της Κυριακής προκειμένου να μπορέσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι να πάνε και να διαδηλώσουν στην Θεσσαλονίκη.

Στην Θράκη δεν έχουμε κάτι τέτοιο, η αγωνιστική δράση διεξάγεται κανονικά και μάλιστα παρατηρείται μια υπονοτικότητα και στις ανακοινώσεις αθλητικών σωματείων της περιοχής για το θέμα, σε αντίθεση με αυτά στις άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Την σιωπή αυτή έσπασε ωστόσο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η Βασίλισσα της Θράκης.

Στην επίσημη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης, που εκπροσωπεί την περιοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας,  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, την οποία και συνόδευσε με την ανωτέρω φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με φόντο την ελληνική σημαία:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01.18), σύσσωμη η οικογένεια της Βασίλισσας τής Θράκης ενώνει τη φωνή της με όλα αυτα τα εκατομμύρια κόσμου που έχουν την ίδια άποψη”.