Άμεση διάψευση από τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την ετήσια επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ στον Εθνικό

 

Σε άμεση διάψευση ότι πρόκειται να χορηγηθεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέσω της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης που δίνεται στα αθλητικά σωματεία συνολικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ προχώρησε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης σε επικοινωνία με το ThrakiSportS.

Όπως διευκρίνισε, από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ενίσχυση του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς το ιστορικό σωματείο της πόλης είναι 100.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε σε δύο μη αθλητικά μέσα ενημέρωσης και αναδημοσιεύθηκε από το ThrakiSportS το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλη διάσταση.

Ήδη μάλιστα η ιστοσελίδα reportal που ανέφερε ότι «με το ποσό των 100.000 € θα επιχορηγήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο δήμος για το έτος 2018» και προσέθετε ότι «ήδη από αυτό το ποσό ο Εθνικός θα λάβει άμεσα το 1/4, δηλαδή 25.000 €, κάτι που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 15 Ιανουαρίου», έχει προχωρήσει σε διόρθωση του συγκεκριμένη ρεπορτάζ.

Στο νέο κείμενο τονίζεται ότι «με το ποσό των 25.000 € θα επιχορηγήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο δήμος σε πρώτη φάση για το έτος 2018. Αυτό όμως είναι μέρος των χρημάτων που θα πάρει συνολικά ο Εθνικός, αλλά η απόφαση για το συνολικό πόσο ληφθεί σε προσεχή συνεδρίαση του οργάνου, κατά την οποία θα συζητηθούν όλες οι επιχορηγήσεις που θα δώσει ο δήμος».

Υπενθυμίζεται ότι για επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ έκανε και η εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής στην έντυπη έκδοσή της.

Στην επικοινωνία του κ. Βαταμίδη με το ThrakiSportS, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι καμία απόφαση για το ύψος του ποσού που θα δοθεί στον Εθνικό δεν έχει ληφθεί ακόμα, όπως και για οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση σε οποιοδήποτε σωματείο, προσθέτοντας ότι το θέμα των ετήσεων επιχορηγήσεων θα συζητηθεί σε προσεχή, ενδεχομένως και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πιο πιθανή εκδοχή τα ποσά να κινηθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.