Volley League: Από «κοπέλι» γίνεται… «Πειρατής» ο Εβρίτης κεντρικός Νίκος Αλεξάκης

 

Ο Εβρίτης Νίκος Αλεξάκης του ΣΦΠ Χανίων θα συνεχίσει, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, στον Φοίνικα Σύρου ως αντικαταστάτης του επίσης Εβρίτη, Γιώργου  Πεντίδη.

Ο τραυματισμός του θρακιώτη κεντρικού, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός τρίτου μπλοκέρ μετά τους Χήρα και Γάτση στον  φιλόδοξο Φοίνικα, που φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League και παραμένει μέσα στους στόχους τόσο σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ όσο και στην Ευρώπη όπου έχει προκριθεί στους 16 του Τσάλεντζ Καπ.

Στο πρόσωπο του Αλεξάκη φαίνεται ότι ο ο προπονητής και η διοίκηση των “Πειρατών” βρήκαν τον αντικαταστάτη του Ορεστιαδίτη “πύργου” της χανιώτικης ομάδας. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλεξάκης βρίσκεται ήδη στην “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” και προπονείται, ενώ ήταν παρών στην κερκίδα και στο πρόσφατο νικηφόρο ματς με το Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο 25χρονος κεντρικός ( 2,02μ), που γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη   θα πάρει το “βάπτισμα”  στα “σαλόνια’ του ελληνικού βόλεϊ, καθώς ο Αλεξάκης, πανηγύρισε τη σεζόν 2015-2016 την άνοδο με τον Ηρακλή Χαλκίδας (την σεζόν που ήταν εκεί και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης), αλλά στην συνέχεια “κατέβηκε” στα Χανιά.

Τα πρώτα του βήματα στο φιλε τα έκανε στην Αλεξανδρούπολη, στις ακαδημίες της ΓΕΑ και του Εθνικού, ενώ με εξαίρεση τη σεζόν 2012-2013 που έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων, λόγω των υποχρεώσεων του στρατού, αγωνίστηκε ακόμη σε ΓΕ Αλεξανδρούπολης (2011, 2012, 2013-2014) και Εβρο Σουφλίου 2014-2015).