Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση να ονομαστεί «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» το νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης

 

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη να ονομαστεί το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης ως «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαμπάκης, η πρόταση να δοθεί το όνομα του Μιχαλεντζάκη σε ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε, έχει να κάνει επειδή αφορά έναν δημότη από την ενότητα των Φερών που έχει δοξάσει την πόλη τόσο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτώντας την ανώτερη διάκριση που θα μπορούσε να κατακτήσει, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν κάποιος άλλος ούτε διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει στο προσεχές μέλλον κάποιος που να καταφέρει ισάξιες ή μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης τόνισε και τον συμβολισμό που έχει αυτή η κίνηση για τα ΑμεΑ, καθώς ο Μιχαλεντζάκης έχει πετύχει τις διακρίσεις του σε αυτήν την κατηγορία αν και αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνει μέρος και σε αγώνες κόντρα σε αρτιμελείς αθλητές παρά την αναπηρία του, επιτυγχάνοντας αξιομνημόνευτες επιδόσεις. Τέλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης σχολίασε ότι η ονοματοδοσία θα βοηθήσει και στην επίτευξη ευρύτερων στόχων που έχει θέσει ο Δήμος για το κολυμβητήριο, όπως την έλευση μεγάλων διοργανώσεων εγχώριων αλλά και ευρωπαϊκών.

«Τον τιμώ, τον αγαπώ, τον σέβομαι και τον προσκυνώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Με την πρόταση του συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και έτσι ομόφωνα πλέον το νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, προς τιμήν του χρυσού παραολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Σεπτέμβριο του 2016, παγκόσμιου πρωταθλητή στο Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2017 αλλά και κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9 από την διοργάνωση του Βερολίνου το περασμένο καλοκαίρι.