ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με κορυφαίο τον «Χάμπο» η Φιλία Ορεστιάδας υπέταξε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Με το δεξί μπήκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του νέους έτους η Φιλία Ορεστιάδας που νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του ανατολικού ομίλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ .

Οι πορτοκαλί του Ουζουνίδη κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά οριακά διψήφια στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τους Αμαραντίδη – Τσακαλάκη και τον συνήθη ύποπτο Σαββουλίδη να είναι σε πολύ καλή μέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το radioevros (απο οπου και η φωτογραφια), ακόμα μια φορά ο “Χάμπος”  ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο παιχνίδι και όχι μόνο γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους αλλά και επειδή παρά την πίεση και το σκληρό (σε μερικές φάσεις) παιχνίδι των αντιπάλων του κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος και να πάρει τις σωστές αποφάσεις όταν έπρεπε στερώντας από τους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι!

Επίσης, οι ψηλοί Αμαραντίδης και Τσακαλάκης κυριάρχησαν κάτω από το καλάθι σε άμυνα και επίθεση! Κάπως έτσι η Φιλία Ορεστιάδας κατάφερε να διατηρήσει σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι την διαφορά που έχτισε στο πρώτο δεκάλεπτο και να φτάσει σε μια σχετικά εύκολη νίκη.

Οι μπλε του Τελούδη από την άλλη ενώ έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ και έβαλαν αρκετούς πόντους είτε με επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων είτε με (αρκετούς) επιτυχημένους αιφνιδιασμούς, δεν κατάφεραν όμως να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 6 πόντους σε κανένα σημείο του αγώνα και να πάρουν  κάτι αφού ήταν πολύ άστοχοι ιδιαίτερα πίσω από τα 6.75 (είχαν μόλις ένα τρίποντο) και τους έλειψε και ο “ηγέτης” σε περιόδους που έδειξαν ικανοί να απειλήσουν.

Διαιτητές: Γιαννουλής, Χατζόπουλος

Δεκάλεπτα : 23-13, 33-26 (ημίχρονο), 49-40, 58-48 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιώργος Ουζουνίδης): Κοντούρης 3 (1), Γεμουσακάκης, Ζαφειρόπουλος,Παπαδόπουλος, Ριζάκης 2, Σαββουλίδης 21 (2), Τσακαλάκης 9, Χριστοδούλης, Χρήστου 7, Γιαννακουδάκης 7 (1), Ιωάννου, Αμαραντίδης 9

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στέλιος Τελούδης): Σιταρίδης 1 , Θεολογίδης 1, Κιτσόπουλος 11 (1), Φωτιάδης 3, Παπαδούδης 13, Τσάγιας, Ευαγγέλου 1, Θεοχαρίδης 2, Κανάκης 14, Παπαλαμπίδης 2