Γ’ Εθνική: Με Δόντσο ο Άρης διατήρησε το αήττητο και απομάκρυνε την Καβάλα από την κορυφή

 

Σε ένα μέτριο παιχνίδι ο Άρης Αβάτου στην πρεμιέρα του β’ γύρου έσωσε την παρτίδα στο τέλος απέναντι στην Καβαλα, διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του και άφησε πίσω τους Αργονάυτες από την κορυφή.

Στο πρώτο μέρος η Καβάλα ήταν καλύτερη με τον νεομεταγραφέντα Πάλλα να μην μπορεί στο 16′ με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Αμουτζάκη κάτι που έγινε στο 18′ και με τον Αδαμάκη. Στο 19′ του Αλιατίδη από καλή θέση πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά στο 31′ του Παπαστεριαννού.

Ο Αρης απείλησε πρωτη φορά στο 34′ με τον Ευθυμιάδη ύστερα από κακή συνεννόηση της άμυνας Καβάλας, αλλα από πλαγια και δύσκολη θέση σουταρε αουτ. Νέες καλές φάσεις στο 39′ για τον ΑΟΚ με Αδαμάκη που με σέντρα βρήκε τον Πάλλα αλλά αστόχησε όπως και στο 44′ από κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Παπαστεριανός αστόχησε με κοντινή κεφαλιά. Το 0-1 έγινε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου όταν ο πρωην πάικτης των ακαδημιών της Ξάνθης Νίκος Βαλαβανόπουλος με το δεκατο τέρμα του στο πρωτάθλημα από πάσα του Γ. Παπαδόπουλου από πλάγια με ωραίο και δύσκολο σουτ.

Αντι να βγει με αλλον αερα η Καβάλα από τα αποδυτηρια η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη εξαφανίστηκε σχεδόν από το γήπεδο με τον Αρη να πάιρνει τα ηνία του ματς αλλα με εξαίρεση το γκολ της ισοφάρισης στο 72′ και λάθος της άμυνας που έδιωξε την μπάλα ο Δόντσος επωφελήθηκε και νίκησε τον Δημιζα κάνοντας με σουτ το 1-1. Η Καβάλα ωστόσο θα μπορόυσε στο φιναλε να κλέωει το τρίποντο αλλα ο Βαλαβανόπουλος σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό όποτε χρειάστηκε Αμουτζάκη (φvτο Πρωινή, Τάσος Πατσίδης).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας (92′ Βαφειάδης), Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος (90′ Ταχτσίδης), Κουτίνης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Ευθυμιάδης (63′ Μελισσόπουλος), Σαρηγιαννίδης

ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριάνός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός (69′ Χατζηκυριάκου), Αδαμάκης, Πάλλας, Βαλαβανόπουλος