Super League: Έγραψε ιστορία ο Δήμος Μπαξεβανίδης επιτυγχάνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ξάνθης

 

Ιστορικό παιχνίδι ήταν αυτό με τον Πλατανιά, για τον υπαρχηγό της Ξάνθης Δήμο Μπαξεβανίδη, αφού μετά από 158 συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΟΞ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα.

Ο θρακιώτης ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και αποτελεί έναν εκ των αρχηγών της, κρατώντας το περιβραχιόνιο όποτε λείπει για οποιονδήποτε λόγο ο αειθαλής Κώστας Φλίσκας.

Ωστόσο λόγω και θέσης, δεν βλέπει δίχτυα. Χρειάστηκε να παίξει 158 ματς στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με την φανέλα της Ξάνθης για να πετύχει το πρώτο του γκολ.

Και μάλιστα σημαντικό, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, αφού χάρη σε αυτό και φυσικά τα δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Γεντριτσεκ οι Θρακιώτες πήραν το τρίποντο με 3-2.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν ήταν και το πρώτο τέρμα γενικά του Μπαξεβανίδη στην καριέρα του, αφού έχει ξαναπετύχει γκολ αλλά με την φανέλα άλλης ομάδας.

Συγκεκριμένα, ήταν και πάλι Ιανουάριος αλλά οκτώ χρόνια πριν, στις 10/1/2010 όταν αγωνιζόταν ως δανεικός στη Δράμα και είχε σκοράρει σε ματς για τη Β’ Εθνική με τον Παναιτωλικό, έχοντας μάλιστα πάρει την ασίστ από τον Μάρκο Μαρκόφσκι.