Γ’ Εθνική: Το συγκινητικό μήνυμα της αποχώρησης Παπουή από την ΑΕ Κομοτηνής και οι φωνές να ανακαλέσει την απόφασή του

 

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο μέχρι πρόσφατα γενικός αρχηγός ΑΕ Κομοτηνής επιβεβαίωσε την πληροφορία περί παραίτησης – αποχώρησής του από την ομάδα, την οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση δεν έμεινε ασχολίαστη από τους διαδικτυακούς φίλους του. Μάλιστα κάποιοι τον προέτρεψαν ανοιχτά να αναθεωρήσει την απόφασή του. Εγραψε ο Παπουης:

Περασαν κιολας 6 χρονια…
υπηρέτησα το συλλογο απο το ποστο του προπονητη, του εφορα, του Γενικού Αρχηγου… αλλα τοσα χρονια ως παιχτης… Φευγω γεματος…. χαρές.. πανηγυριζοντας νικες πολλες, 3 αντρικες ανοδους… ηττες… με ξενυχτια αναζητώντας το γιατι… Σας ευχαριστώ ολους… ολους που συνεργαστηκα και γευτηκα ολα τα παραπανω! Κραταω τα ομορφα… ελπίζω να εβαλα ενα λιθαρακι και εγω σε αυτο που τοσο αγαπαω… το μπασκετακι μας

Υ. Γ. Αφηνω πισω 2 Αδερφια, τον Βασιλη και τον Μουρατ που πραγματικα κανουν τεραστια προσπάθεια φετος… ειμαι σιγουρος οτι θα καταφερουν πολλά..

Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή. Αρκετοί αναρωτήθηκαν αν είναι Πρωταπριλιά, οι περισσότεροι λυπήθηκαν και σχολίασαν ότι πρόκειται για δυσαναπλήρωτο κενό, κάποιοι έκαναν λόγο για μεγάλο λάθος. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο τα όσα έγραψε από την Κύπρο ο Ανδρέας Μασιάς, ένα πρόσωπο με μεγάλη ιστορία στην ΑΕ Κομοτηνής αφού ήταν ο άνθρωπος που ως προπονητής υπηρέτησε το βολεϊκό τμήμα του συλλόγου πριν 20 χρόνια, στην ιστορική άνοδο στην Α1 Ανδρών.

Έγραψε ο Μασιάς: «Εξαρτάται για πιο λόγο φεύγεις. Θαθελα να γράψω την γνώμη μου αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί. Μόνο μία συμβουλή αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση σου. Είμαι μακριά, το ξέρεις, αλλά παρακολουθώ τα της Κομοτηνής μας, και κυρίως τ αθλητικά νέα. Συμβουλή. Μην κατεβαίνεις από το καράβι όταν η πορεία του, συνεχίζεται». Απάντησε ο Παπουης: «Δασκαλε ολα ειναι θεμα επιλογων… το καραβι ταξιδεύει… εχει καπετανιους… πληρωμα… τα πάντα…ελπιζω να το φτασουν στο λιμανι… οταν ξεκινησα να το κινω ηταν βαρκουλα λεηλατιμενη απο πειρατές… τωρα ειναι τουλάχιστον καραβι και ταξιδευει… φιλια στην πατριδα Δασκαλε».

Μετά από αυτό, ο Ανδρέας Μασιάς ανταπάντησε: «Σίγουρα είναι επιλογή σου. Έχεις, είχες δύο συνεργάτες που πιστεύω τους έχεις εμπιστοσύνη, στην μέση της χρονιάς σ έχουν ανάγκη πίστεψε το. Δεν τους γνωρίζω προσωπικά,αλλά προπονητής ήμουν, και ξέρω ότι αν ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου φύγει, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Ότι έχω γράψει, πάντα χωρίς να ξέρω τον λόγο. Σίγουρα έχεις προσφέρει πολλά, πάρα πολλά». Μάλιστα τα σχόλια αυτά του Ανδρέα Μασιά έσπευσαν να επικροτήσουν με τα like τους γνωστοί μπασκετάνθρωποι της Κομοτηνής όπως ο Στεπάν Ματεοσιάν και ο Νίκος Παπαδόπουλος που έχει γράψει και αυτός ιστορία στην ΑΕ Κομοτηνής, αλλά και τα πρόσωπα που αφήνει στην ΑΕ Κομοτηνής ο Παπουης όπως ο Βασίλης Στοάκης και ο Μανώλης Δαφτσής.

Σε κάθε περίπτωση, η αιφνιδιαστική για τους περισσότερους αποχώρηση του Σοφρόνη Παπουη από την ΑΕ Κομοτηνής προκαλεί πολλές συζητήσεις και φαίνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που τον προτρέπουν δημόσια να ανακαλέσει την απόφασή του και να επιστρέψει στον σύλλογο.  Στην φωτογραφία αρχείου ο Παπουης εικονίζεται δεξιά με δυο άλλες μεγάλες μορφές του μπάσκετ της Κομοτηνής, τον Κίμωνα Λεχούδη αριστερά που φέτος επέστρεψε από την ΑΕ Κομοτηνής στον ΓΑΣ και τον Κώστα Ντίνα στη μέση, που είναι αλήθεια ότι απουσιάζει από το μπάσκετ της πόλης την τελευταία διετία.