Volley League: Η ήττα στην Αλεξανδρούπολη έφερε «δώρα» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Παναθηναϊκό

 

Το τμήμα βόλεϊ του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ύστερα από την νέα ήττα από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 σετ.

Τα επτά διαδοχικά χαμένα παιχνίδια έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό στην προτελευταία θέση της Volley League, καθώς οι «πράσινοι» δεν έχουν νικήσει μετά το 3-0 επί της Παναχαϊκής στην 5η «στροφή» του πρωταθλήματος και πλέον παλεύουν με… νύχια και με δόντια για να μείνουν στην πρώτη κατηγορία.

Έτσι, το σύνολο του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ψάχνει την… σανίδα σωτηρίας, ώστε να ανέβει αγωνιστικά και να μπορέσει να μην κινδυνεύσει στο φινάλε της σεζόν, δεδομένου άλλωστε ότι ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης, εφόσον φυσικά θεωρήσουμε ότι δεν θα είναι τελευταίος ο Παναθηναϊκός αλλά η Παναχαϊκή, το τριφύλλι θα κληθεί να παίξει την παραμονή του στην κατηγορία σε αγώνες πλέι άουτ όπου θα λάβουν μέρος τουλάχιστον ο 9ος, ο 10ος και ο 11ος της βαθμολογίας.

Εχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού, σανίδα σωτηρίας δείχνει να προσφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να έλαβε την απόφαση να βοηθήσει το τμήμα, στην προσπάθειά του να μείνει στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ. Ήδη με δικά του χρήματα ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Βραζιλιάνο ακραίο, Ένρικ Μπατατζίμ, ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούοπολη αλλά πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Νίκη Αιγινίου.

Ωστόσο ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα έναν ξένο στο ρόστερ του, με σκοπό να γίνει άμεσα ανταγωνιστικότερος, προσφορά του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ στο τμήμα βόλεϊ (το οποίο είναι ανεξάρτητο από το υπόλοιπο κομμάτι του Ερασιτέχνη, γιατί θεωρείται επαγγελματικό) για να βρεθεί η… τονωτική ένεση που χρειάζεται και να μείνει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Ετσι, μετά τον Ενρίκε Μπατατζίμ (τη θέση του οποίου στην πολωνική Μπίντγκοζ πήρε ο Ζένια Γκόρτσανιουκ) ο Παναθηναϊκός απέκτησε και δεύτερο Βραζιλιάνο στην προσπάθεια του να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Συγκεκριμένα,  συμφώνησαν με τον 22χρονο Βραζιλιάνο ακραίο Γούεσλι Γιόνατας Καρντόσο Σάντος, ο οποίος μέχρι χθες ήταν συμπαίκτης του Μενέλαου Κοκκινάκη στην Πουατιέ.Ο Σάντος, αναμένεται να πάρει τη θέση του Ένσινγκ, έχει ύψος 1.92 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάντα Κρουζέιρο πριν μετακομίσει στη Γαλλία και την Πουατιέ όπου είχε μικρό χρόνο συμμετοχής πίσω από το δίδυμο των Τζιλέρ, Κοκκινάκη.

Η δυναμική ενίσχυση του Παναθηναϊκού προκαλεί συναγερμό και στις άλλες ομάδες, γιατί ακόμα και αν είναι αυτή τη στιγμή το τριφύλλι στην 11η θέση, η παραμονή θα κριθεί στα πλέι άουτ. Αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, σε αυτά θα μετείχαν ακόμα ο Παμβοχαϊκός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και όπως γίνεται αντιληπτό, οι κίνδυνοι για την ομάδα του Έβρου είναι σοβαροί αν δεν καταφέρει να βρεθεί μέσα στην πρώτη οκτάδα.