Κύπελλο Ελλάδος: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση ΑΟ Ξάνθη – Λάρισα (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το απόγευμα (17:15, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εντός έδρας την Λάρισα και καλείται να κάνει το… θαύμα και να ανατρέψει το εις βάρος της βαρύ 3-0 του πρώτου αγώνα εκτός έδρας, αν θέλει να είναι αυτή η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Η Λάρισα ήταν η πρώτη αντίπαλος του ΑΟΞ, σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αφού στις 17 Σεπτεμβρίου 1989 η ομάδα της Θράκης κατέβαινε στον Θεσσαλικό κάμπο για να αντιμετωπίσει του βυσσινί, χάνοντας τελικά στο παρθενικό της παιχνίδι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας μας.

2. Η Λάρισα με το που περνάει τον Νέστο, αν και μια από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες της χώρας, χάνει, αφού στις 15 φορές που έχουν έρθει αντιμέτωπες οι δυο ομάδες, η Ξάνθη μετρά 8 νίκες, 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, και οι «βυσσινί» έχουν καταφέρει να φύγουν με το διπλό μόλις μια φορά.

3. Το «δρομολόγιο» Ξάνθη – Λάρισα, απευθείας ή και με ενδιάμεσες «στάσεις» έχουν ακολουθήσει συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, και μέσα σε αυτούς βρίσκονται σημαντικά ονόματα, όπως ο Στέλιος Βενετίδης, ο Νίκος Κεχαγιάς και ο Θωμάς Κυπαρίσσης. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Μοναδική αναγκαστική απώλεια για την Ξάνθη και τον Μίλαν Ράσταβατς, είναι ο τραυματίας Μπρίτο, ενώ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ο Κασά Καμαρά που επανήλθε από τον δικό του τραυματισμό. Δείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Εκότς, όμως, από την απώλεια που έχει αγωνιστικά λόγω του Μπρίτο, η Ξάνθη έχει χάσει και ένα άλλο σημαντικό μέλος της, αφού από το απόγευμα της Δευτέρας ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της, στον οποίο έκατσε ως βοηθός προπονητή για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Από την άλλη για την Λάρισα ο Ηλίας Φυντάνης έχει αφήσει αρκετούς παίκτες πίσω στον Θεσσαλικό κάμπο, αφού το μόνο που έχει να κάνει η ομάδα του είναι να υπερασπιστεί το υπέρ της ισχυρό προβάδισμα του πρώτου αγώνα με 3-0. Δείτε την αποστολή της Λάρισας με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Μια πιθανή ενδεκάδα που ενδεχομένως να παρατάξει ο Μίλαν Ράσταβατς σήμερα το απόγευμα είναι η εξής: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Χατζητερζόγλου, Σιλά, Μελιόπουλος, Μεχία, Λουσέρο, Μπούλα, Τζουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

8. Από την άλλη η πιθανότερη ενδεκάδα που ενδεχομένως θα ξεκινήσει ο Ηλίας Φυντάνης είναι η εξής: Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γουάλας, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Περόνε, Κριζμάν, Ναζλίδης.

9. Η αναμέτρηση της Ξάνθης στη Λάρισα, δεν είναι η μοναδική την Τετάρτη για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της μέρας παρακάτω: Ολυμπιακός – Πλατανιάς (15:00, 2-0), ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (17:15, 0-1), Ξάνθη – Λάρισα (17:15, 0-3), Παναθηναϊκός – Λαμία (19:30, 1-4).

10.  Τέλος την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Αθανάσιος Σέζος του συνδέσμου Κιλκίς, με βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα και Κωνσταντίνο Κοτσάνη από Μακεδονία και Χαλκιδική αντίστοιχα, ενώ τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Χαράλαμπος Καρατζάς της ΕΠΣ Ευβοίας. Δείτε όλους του ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.