Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα σπορ της Θράκης για το 2017! Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ThrakiSportS…

 

Με επιτυχία και μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά ολοκληρώθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά η ψηφοφορία για τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης την χρονιά που φεύγει.

Οι αναγνώστες του ThrakiSportS κλήθηκαν από κοινού με την συντακτική ομάδα της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Θράκης να επιλέξουν τον καλύτερο θρακιώτη αθλητή, την καλύτερη θρακιώτισσα αθλήτρια, τον καλύτερο θρακιώτη προπονητή, τον καλύτερο θρακιώτη διαιτητή και την καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2017.

Αν και φέτος η ψηφοφορία ξεκίνησε πιο αργά από κάθε άλλη φορά καθώς υπήρχαν γεγονότα σε εξέλιξη και τον Δεκέμβριο που καθόρισαν τις τελικές υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να κρατήσει μόνο δέκα μέρες, φέτος είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που δείχνει ότι τα ThrakiSportS Awards έχουν πλέον καθιερωθεί στην συνείδηση των φιλάθλων για την ανάδειξη των κορυφαίων κάθε χρόνο στα σπορ της Θράκης.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

  1. Δήμος Μιχαλεντζάκης 43,44%
  2. Πέτρος Μάνταλος 8,05%
  3. Χαρούν Μολλά 7,64%
  4. Βασίλης Τοροσίδης 6,88%
  5. Κώστας Μπανιώτης 6,83%
  6. Μανώλης Σιώπης 6,79%
  7. Μάρκος Γκούρλιας 4,44%
  8. Δημήτρης Καρυπίδης 3,82%
  9. Ναρέκ Γκριγκοριάν 3,22%
  10. Γιάννης Δουλγέρης 2,63%
  11. Χρήστος Κατραντζής 2,61%
  12. Γρηγόρης Ζάχος 1,21%
  13. Δήμος Μαγγίνας 1,01%
  14. Ιάσωνας Θανόπουλος 0,61%
  15. Νίκος Σοφιανίδης 0,43%
  16.  Άλλη επιλογή  0,39%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017:

  1. Μάγδα Κεπεσίδου 16,16%
  2. Σπυριδούλα Ναζίρη 14,92%
  3. Βάλια Σαμαρά 13,32%
  4. Μαρία Καζαντζιάν 12,57%
  5.  Ελένη Σαλινούδη 11,78%
  6.  Αναστασία Καρακατσάνη 9,57%
  7.  Αθηνα Γιαγτζόγλου 6,76%
  8. Παναγιώτα Παπαϊωάννου 5,16%
  9. Ευθυμία Γκουλή 4,98%
  10. Στελίνα Σπανίδου 4,58%
  11. Άλλη επιλογή  0,1%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017:

  1. Μαρίνος Ουζουνίδης 25,17%
  2. Τάσος Καλλιτσάρης 18,14%
  3. Ραζβάν Λουτσέσκου 9,63%
  4. Δήμητρα Δόλωμα 7,68%
  5. Σάκης Μουστακίδης 7,63%
  6. Χρύσα Μπισκιτζή 6,59%
  7. Κυριάκος Κετσιεμενίδης 6,38%
  8.  Ανέστης Γιαννακόπουλος 6,08%
  9.  Ιορδάνης Γιαννακού 5,08%
  10. Θεόδωρος Καρυπίδης 5,03%
  11.  Άλλη επιλογή 2,59% 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017:

  1. Ανδρέας Μπέτμαν 18,27%
  2. Θανάσης Ντούρας 16,71%
  3. Στέφανος Κουμπαράκης 16,41% 
  4. Χασάν Κούλα 14,89%
  5. Γιάννης Ιωαννίδης 9,13% 
  6. Δημήτρης Μπαξεβανίδης 7,09% 
  7. Σπύρος Βασιλόπουλος 6,86%
  8. Βαγγέλης Παπαδόπουλος 5,16%
  9. Μιχάλης Κουτσούλας 3,23%
  10. Βαγγέλης Κιοτζένης 2,25%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017:

  1. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Μπάσκετ) 20.23%
  2. ΑΟ Ξάνθη (Ποδόσφαιρο) 19.59%
  3. Γενικό Λύκειο Σουφλίου (Βόλεϊ) 19,12%
  4. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Βόλεϊ) 9,28%
  5. ΑΕ Διδυμοτείχου (Ποδόσφαιρο) 8,09%
  6. Άρης Αβάτου (Ποδόσφαιρο) 7,51%
  7. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Μπιτς Χάντμπολ) 6,28%
  8. Μιρμάνης Ξάνθης (Τζούντο) 3,13%
  9. Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (Ποδόσφαιρο) 2,68%
  10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Επιτραπέζια Αντισφαίριση) 2.04%
  11. Άλλη επιλογή 2,05%

 

Κατά συνέπεια, καλύτερος αθλητής της Θράκης για το 2016 αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μιχαλεντζάκης όπως και καλύτερη αθλήτρια επίσης για τρίτη σερί χρονιά η Μάγδα Κεπεσίδου, που ωστόσο φέτος είχε σκληρό συναγωνισμό όπως φαίνεται στα αποτελέσματα. Καλύτερος προπονητής της Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καλύτερος διαιτητής αναδεικνύεται μετά από μεγάλη «μάχη» στην ψηφοφορία ο Ανδρέας Μπέτμαν (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν προέρχεται από το ποδόσφαιρο ο νικητής αυτής της κατηγορίας) ενώ τέλος καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2017 αναδεικνύεται επίσης με ελάχιστη διαφορά ψήφων η φοιτητική ομάδα μπάσκετ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που έδωσε σκληρή μάχη με τον ΑΟ Ξάνθης αλλά και το ΓΕΛ Σουφλίου.

 

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης είχε αναδειχθεί νικητής και στην περσινή ψηφοφορία που ήταν άλλωστε παραολυμπιονίκης αλλά και πρόπερσι, όταν είχε καταρρίψει το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ. Η για τρίτη σερί χρονιά ανάδειξή του ήταν ίσως η πιο προβλέψιμη επιλογή για όσους μετείχαν στην ψηφοφορία, δεδομένου του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό αλλά και του νέου παγκοσμίου ρεκόρ που σημείωσε το καλοκαίρι στο Βερολίνο. Ο κολυμβητής από τις Φέρες στα 19 του μόλις χρόνια δείχνει ότι είναι έτοιμος να πετύχει ακόμα πιο σπουδαίες επιτυχίες στο μέλλον, σαρώνοντας τα χρυσά μετάλλια και καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Στην ψηφοφορία του ThrakiSportS για τον κορυφαίο αθλητή της Θράκης το 2017 άφησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην δεύτερη θέση τον Πέτρο Μάνταλο ενώ στην τρίτη θέση ψηφίστηκε ο βαλκανιονίκης της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά.

 

Η Μάγδα Κεπεσίδου,  ήταν επίσης νικήτρια της διαδικασίας πέρυσι και πρόπερσι. Πλέον έχει καθιερωθεί ως τερματοφύλακας στην  μόνιμη πλέον πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ελλάδος Νέα Ιωνία. Για ακόμα μια χρονιά ψηφίστηκε από τους προπονητές κορυφαία γκολκίπερ του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και κατά συνέπεια μέλος της κορυφαίας επτάδας, ενώ δικαιωματικά είναι σταθερά η επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή για την θέση κάτω από τα δοκάρια στην Εθνική Ομάδα. Από τον Σεπτέμβριο έχει παρέα της στη Νέα Ιωνία και την μικρότερη αδερφή της Νικολίνα, ενώ ως συνήθως το καλοκαίρι διακρίθηκε και στο μπιτς χάντμπολ. Ο συναγωνισμός φέτος ήταν μεγάλος και είναι χαρακτηριστικό ότι στην ψηφοφορία του ThrakiSportS άφησε στην δεύτερη θέση στην αθλήτρια του στίβου Σπυριδούλα Ναζίρη, στην τρίτη την τενίστρια Βάλια Σαμαρά, στην τέταρτη την αρσιβαρίστρια Μαρία Καζαντζιάν και στην πέμπτη την αθλήτρια του ταεκβοντό  Ελένη Σαλινούδη (με όλες τους να έχουν διψήφιο ποσοστό).

 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναδεικνύεται επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος προπονητής, αφού η συντακτική ομάδα και το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS εκτίμησαν το έργο του στον Παναθηναϊκό και αναγνωρίζουν ότι με τις οικονομικές και διοικητικές δυσκολίες που έχει η ομάδα, το γεγονός ότι εξακολουθεί να στέκεται στα πόδια της είναι σε μεγάλο βαθμό δικό του έργο. Στην ψηφοφορία του ThrakiSportS άφησε στην δεύτερη θέση τον προπονητή του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στη κολύμβηση Τάσο Καλλιτσάρη ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και νυν του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι σε δύο ψηφοφορίες μέσα στο 2017 επελέγη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS ο κορυφαίος προπονητής στην 50χρονη ιστορία του ΑΟΞ.

 

Ο Ανδρέας Μπέτμαν αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού κορυφαίος διαιτητής της Θράκης για το 2017 αν και είχε φλερτάρει με την πρωτιά και στις προηγούμενες τέσσερις ψηφοφορίες. Διεθνής εδώ και χρόνια και μόνιμη σχεδόν σφυρίχτρα στους ελληνικούς τελικούς του χάντμπολ, είδε την φετινή χρονιά να ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να διευθύνει με τον Ημαθιώτη Μιχάλη Τζαφερόπουλο τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, γεγονός που αποτέλεσε αναμφισβήτητα την σημαντικότερη διάκριση της πολυετούς καριέρας του. Είναι η πρώτη φορά που δεν κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο κάποιος διαιτητής που να προέρχεται από το ποδόσφαιρο, με τον Χασάν Κούλα να είναι ο πολυνίκης και τον Χρήστο Γκράνα να αποτελεί τον περσινό νικητή. Άφησε στην δεύτερη θέση τον μπασκετικό Θανάση Ντούρα που σφυρίζει πλέον αγώνες στην Α1 Ανδρών και στην τρίτη τον Στέφανο Κουμπαράκη της ΕΠΣ Θράκης που ανήλθε και αυτός στην Α’ Εθνική.

 

Οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδος στο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε με κάθε επισημότητα τον Νοέμβριο στην Κομοτηνή και το καλοκαίρι του 2018 θα εκπροσωπήσουν αμφότερες την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Πανεπιστημίων που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία. Ουσιαστικά και οι δύο ομάδες αποτελούν κάτι σαν… μεικτές των θρακιώτικων συλλόγων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Στην ψηφοφορία του ThrakiSportS δόθηκε μεγάλη μάχη με τον ΑΟΞ που έμεινε για λίγες ψήφους στην δεύτερη θέση και την ομάδα βόλεϊ του ΓΕΛ Σουφλίου που περιορίστηκε, επίσης με οριακή διαφορά, στην τρίτη θέση της σχετικής ψηφοφορίας. 

 

Το ThrakiSportS ευχαριστεί τους εκατοντάδες αναγνώστες που συμμετείχαν και φέτος στην ψηφοφορία. Όλοι οι συμμετέχοντες, εφόσον έχουν αφήσει σωστά τα στοιχεία τους, διεκδικούν πέντε συμβολικά δώρα, δύο τάμπλετ Atlas της ελληνικής εταιρείας MLS και τρεις εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, προσφορά του ηλεκτρονικού καταστήματος Football Pro. Οι νικητές των δώρων θα ειδοποιηθούν μετά την διασταύρωση των στοιχείων και αφού πρώτα αναζητηθούν κατά προτεραιότητα εκείνοι που έχουν προσεγγίσει περισσότερο με τις ψήφους που έδωσαν τους τελικούς νικητές.

Από όλη την δημοσιογραφική ομάδα του  ThrakiSportS ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή στην ψηφοφορία στην ανάδειξη των καλύτερων του 2017 και πάνω από όλα για την στήριξη που δείχνετε σε αυτήν την προσπάθεια. Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι μια χρονιά σημαδιακή, με υγεία πάνω από όλα και πολλές επιτυχίες για τις ομάδες και τους αθλητές της Θράκης.

Και με το καλό, όλοι μαζί να είμαστε πάλι τέτοια μέρα, σε ένα χρόνο, χωρίς ΚΑΜΙΑ απώλεια (γιατί είχαμε πολλές και το 2017), έτοιμοι να αναδείξουμε τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης και για το 2018!!! Από όλους εμάς σε όλους εσάς, 2018 ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!