Τέσσερα μετάλλια στο Πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών και τρίτη θέση στην βαθμολογία για τον Μιρμάνη Ξάνθης

 

Την τρίτη θέση στην βαθμολογία μεταξύ των σωματείων όλης της χώρας με 10 βαθμούς κατέκτησε ο Μιρμάνης Ξάνθης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών – Γυναικών, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στους Αγίους Θεοδώρους.

Η Ομοσπονδία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα και από αυτά προκύπτει ότι ο μοναδικός σύλλογος που καλλιεργεί το συγκεκριμένο ολυμπιακό άθλημα στην Θράκη κατάφερε να επιστρέψει στην Ξάνθη με τέσσερα μετάλλια, τρία ασημένια και ένα χάλκινο.

Ο Νίκος Τσούφλας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -60 κιλών. Ασημένιο κέρδισε και ο Γιάννης Στεφανίδης στα -100 κιλά αλλά και ο Μάρκος Παπαδόπουλος στα υπερβαρέα, δηλαδή την κατηγορία των +100 κιλών. Το χάλκινο κατέκτησε ο Γιώργος Ζαφειρίδης στα -81 κιλά.

Με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν αυτοί οι δύο αθλητές αλλά και οι υπόλοιποι που απάρτιζαν την αποστολή (δυο ακόμα έφτασαν μια ανάσα από τα μετάλλια), ο Μιρμάνης συγκέντρωσε 10 βαθμούς. Προσπέρασε έτσι στην σχετική κατάταξη όλα τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας πλην δύο που είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων: τον πρωταθλητή Άρη Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε 22 βαθμούς και τον Όμιλο Τζούντο Νέας Φιλαδέλφειας που κέρδισε 16 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όπως εκδόθηκαν από την Ομοσπονδία τζούντο με τους μεταλλιούχους ανά κατηγορία και την βαθμολογία των σωματείων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών: