Super League: Γέντρισεκ και Ζίβκοβιτς «διέσωσαν» από ναυάγιο την Ξάνθη κόντρα στον Παναθηναϊκό

 

Ξάνθη και Παναθηναϊκός παρουσίασαν διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο, έμειναν στο 1-1 στα Πηγάδια και εξακολουθούν να αγνοούν το «τρίποντο» στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο σκόραραν και έχασαν άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, ενώ οι «Θρακιώτες» στην επανάληψη, που ισοφάρισαν και θα μπορούσαν να ανατρέψουν το σκορ.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ικανοποιημένους μόνο τους ακρίτες, οι οποίοι έμειναν μεν χωρίς “τρίποντο” για τέταρτη σερί αγωνιστική, αλλά θα μπορούσαν να είχαν χάσει από το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, που είχε και μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε για το 2-1, μόνο χαρούμενος δεν μπορεί να νιώθει, έχοντας να πανηγυρίσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αγνοώντας το εκτός έδρας “τρίποντο” απ’ την αρχή της σεζόν.

Η πρώτη φάση ήταν για την Ξάνθη μόλις στο 4′, όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Λουσέρο από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά, βγάζοντας πάθος, πείσμα και φάσεις. Ο Πίσπας σπατάληε δύο απ’ αυτές στο 13′ και το 17′, όταν με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίφκοβιτς από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο 18′, ωστόσο, ήρθε το γκολ για τους “πράσινους”, με τον Άλτμαν να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με συρτό σουτ από το ημικύκλιο μετά από εκτέλεση κόρνερ και την προσωρινή απόκρουση των αμυνόμενων. Η ομάδα του Ουζουνίδη “άγγιξε” το 2-0 στο 20′ και το 22′, αλλά ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε σωτήρια για τους γηπεδούχους την κεφαλιά του Αυλωνίτη και το πλασέ του Άλτμαν σε τετ α τετ. Ακόμη μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 25′, με τον Πίσπα να σουτάρει από θέση αριστερά στην περιοχή και τον Ζίφκοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου… δεν κουνήθηκε φύλλο στις δύο περιοχές.

Το δεύτερο μέρος του ματς ήταν εντελώς διαφορετικό και για αυτή την αλλαγή ευθύνονται και οι δύο προπονητές. Ο μεν Ράσταβατς διότι αντικατέστησε τον Μελιόπουλο με τον Σιλά και έφερε τον Λουσέρο στο κέντρο, το οποίο δεν άργησε να κερδίσει, φορτώνοντας παράλληλα με κάρτες τους αντίπαλους παίκτες. Ο Γέντρισεκ στο 50′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο από θέση αριστερά στην περιοχή, ενώ ο Λουσέρο στο 60′ με πολύ πλάγιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 79′, ωστόσο, έγινε αυτό που φαινόταν.

Το “τριγωνάκι” στη μεσαία γραμμή εξελίχθηκε σε σέντρα του Φασίδη από δεξιά και κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του Γέντρισεκ, ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Αυλωνίτη και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βλαχοδήμο. Παράλληλα, διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε είχε μόνο μία τελική στο δεύτερο μέρος κι αυτή της… κακιάς ώρας με ένα πολύ άστοχο σουτ του Άλτμαν στο 55′, προσπάθησε να ξαναβγεί μπροστά και να πάρει αυτό που δεν είχε μπορέσει να “κλειδώσει” νωρίτερα. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν πια αργά. Δεν ήταν. Ήταν, όμως, κακές οι επιλογές του Χίλιεμαρκ τόσο στο 90′, όσο και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μεγάλες φάσεις, με τον Σουηδό να αστοχεί από τη μικρή περιοχή στην πρώτη και στη δεύτερη να μην πλασάρει σε πρώτο χρόνο και να κόβεται από τον Ζίφκοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Κίκε (70′ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (90+3′ Κάστρο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Χουλτ – Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (82′ Χίλιεμαρκ), Άλτμαν (90′ Κουντουριώτης), Πίσπας (78′ Δώνης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ