Super League: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός (19:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League (19:30, LIVE ThrakiSportS) που δείχνει κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από σοβαρά προβλήματα. Η Ξάνθη από δυο σερί ήττες που την έριξαν στην βαθμολογία και στην ψυχολογία. Δέκα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε πριν πάτε στα Πηγάδια για την αναμέτρηση.

1. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ξάνθη και το απόγευμα πραγματοποίησε προπόνηση στο γήπεδο του ΑΟΞ. Μάλιστα σε αυτήν έδωσαν το παρών και 30 οπαδοί του, σηκώνοντας και το πανό «Xanthi Fans».

2. Οι «πράσινοι» έχουν μαζέψει 17 βαθμούς μέσα στο γήπεδο, όσους δηλαδή και η Ξάνθη, αλλά εξαιτίας της τιμωρίας με -2 από πέρσι βρίσκονται στους 15 πόντους. Συνεπώς με βάση την εικόνα τους στον πρώτο γύρο πρόκειται για μάλλον ισοδύναμες ομάδες.

3. Βέβαια το τριφύλλι ταλανίζεται από πολλά προβλήματα και αυτά αποτυπώνονται το τελευταίο διάστημα και στον αγωνιστικό χώρο όπου έχει να κερδίσει από τις 28 Οκτωβρίου και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Από τότε δεν έχει γευθεί τρίποντο σε κανέναν από τους επόμενους αγώνες που έδωσε.

4. Η Ξάνθη προέρχεται επίσης από αρνητικά αποτελέσματα και δυο σερί ήττες από ΠΑΟΚ και Λάρισα. Θέλει νίκη για να κλείσει την χρονιά στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο δεν διακρίνεται για την ισχυρή έδρα της, όπου έχει μόνο μια νίκη επί του Πανιωνίου.

5. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα εκτίσει τιμωρία και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έναν μήνα καθώς και χρηματικό πρόστιμο (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ)

6. Άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ξάνθης έχει παρελθόν ως… παίκτης στον Παναθηναϊκό αλλά στο τμήμα βόλεϊ. Διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Πιθανή ενδεκάδα Ξάνθης, στην αποστολή της οποίας επέστρεψαν Κάστρο και Κασάδο: Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας και Φλίσκας στην άμυνα, οι Μεχία, Ντε Λούκας και Π. Ορφανίδης στον χώρο του κέντρου, Κίκε και Λουσέρο στα άκρα της επίθεσης και σέντερ φορ ο Γεντρισεκ. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ξάνθη Sport θέση διεκδικούν και οι Σβάρνας και Ρότσε. Η αποστολή της Ξάνθης για το ματς με τον Παναθηναϊκό με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

8. Πιθανή ενδεκάδα Παναθηναϊκού σύμφωνα με τα προσκείμενα στο τριφύλλι ΜΜΕ: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σωκράτης Διούδης, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Κολοβέτσιο και Αυλωνίτη, δεξί μπακ θα είναι ο Κουλιμπαλί κι αριστερό ο Χουλτ, στον άξονα θα παίξουν ο Κουρμπέλης με τον Τζανδάρη, ενώ η τριπλέτα πίσω από τον Σωτήρη Πίσπα θα αποτελείται από τους Βιγιαφάνιες, Άλτμαν και Λουντ, από δεξιά προς τα αριστερά. Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς στην Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Η προϊστορία ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναθηναϊκό θέλει οριακά να έχει το πάνω χέρι το τριφύλλι.  Σε 30 παιχνίδια στην Ξάνθη οι «πράσινοι» μετρούν 14 νίκες, η Ξάνθη 10 ενώ άλλα 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ωστόσο ο Δεκέμβριος δεν είναι ο καλύτερος μήνας για να αντιμετωπίσει η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό, αφού στις  έξι φορές που συνέβη αυτό, οι Θρακιώτες πήραν μόλις μία νίκη. Εκτενή στοιχεία για την προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 19:30 και θα την διευθύνει ο Καραντώνης από την Ημαθία. Στα σαββατιάτικα ματς είχαμε Κέρκυρα – Ατρόμητος 1-3, ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 0-0 και Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-1. Αναλυτικά οι τριπλέτες και το υπόλοιπο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με ένα κλικ ΕΔΩ.