Η φωτογραφία από αγώνα ομάδας της Θράκης που μπήκε στις σελίδες του National Geographic!!!

 

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μια ομάδα της Θράκης γίνεται έστω και χωρίς η ίδια να το γνωρίζει θέμα στο… National Geographic, το κορυφαίο περιοδικό του κόσμου για την φύση και τον άνθρωπο.

Ο λόγος για τον Θράκα Ιππέα! Ο ποδηλατικός σύλλογος της Κομοτηνής πριν ένα χρόνο είχε βρεθεί στην Κέρκυρα, ανάμεσα στους πολλούς αγώνες στους οποίους είχε λάβει μέρος. Εκεί είχε βρεθεί και ένας φωτογράφος που συνεργάζεται με το περιοδικό, ο Πάνος Μουρίκης.

Μια φωτογραφία που τράβηξε από τις ποδηλατικές διαδρομές στο Νησί των Φαιάκων εστάλη στο αμερικανικό περιοδικό, στο πλαίσιο της ενότητας Your Shot, όπου το National Geographic καλεί τους αναγνώστες του να στέλνουν φωτογραφίες που οι ίδιοι τραβούν με έπαθλο μεταξύ άλλων και την δημοσίευσή τους στο περιοδικό.

Το πρώτο ενδιαφέρον είναι ότι στην συγκεκριμένη φωτογραφία εικονίζεται σύσσωμη η ομάδα του Θράκα Ιππέα. Το δεύτερο, ότι το περιοδικό την επέλεξε και την δημοσίευσε ανάμεσα στις καλύτερες που έλαβε, στις κατηγορίες Travel και Sports, δηλαδή Ταξίδι και Αθλητισμός.

Έτσι η φωτογραφία ανέβηκε στην σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του National Geographic και δημοσιεύθηκε και στις σχετικές έντυπες εκδόσεις του, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια και τους ανθρώπους του Θράκα Ιππέα που έστω και από τύχη, βρέθηκαν στο κορυφαίο περιοδικό του κόσμου.

Δείτε την φωτογραφία, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του National Geographic: