Δέκα κύπελλα και άλλα 39 μετάλλια για τον Νηρέα Ορεστιάδας στους διεθνείς αγώνες «Αγία Βαρβάρα» Δράμας

 

Σάρωσαν τα μετάλλια στην Δράμα οι αθλητές και οι αθλήτριες του Νηρέα Ορεστιάδας, που συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην επετειακή διασυλλογική διοργάνωση κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε στην μακεδονικό πόλη με την επωνυμία “Αγία Βαρβάρα”.

Οι αγωνες διεξήχθησαν για 20η συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Δράμας με συμμετοχή 332 αθλητών και αθλητριών από συλλόγους της Βορείου Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Ο Νηρέας έδωσε το παρών με 39 αθλητές προαγωνιστικών κατηγοριών ηλικίας 09-12 ετών εκ των οποίων 21 κορίτσια και 18 αγόρια και επέστρεψε στην Ορεστιάδα με 37 μετάλλια.

Στον τρίτο τους αγώνα τα δελφίνια του Νηρέα, τα πήγαν περίφημα κάνοντας οι αθλητές νέα ατομικά ρεκόρ και κατακτώντας συνολικά 37 ατομικά μετάλλια και 12 ομαδικά. Συγκεκριμένα, στα ατομικά είχαμε 10 χρυσά μετάλλια και αντίστοιχα προφανώς κύπελλα που δίνονταν μόνο στους πρώτους νικητές και βλέπετε στην φωτογραφία, 13 ασημένια μετάλλια και 10 χάλκινα. Στα ομαδικά είχαμε 5 ασημένια και 7 χάλκινα. Σύνολο 49 μετάλλια και 3η θέση στη γενική κατάταξη στον πίνακα, ανάμεσα σε 15 ομάδες.

Η ομάδα συμμετείχε με τη μεγαλύτερη της αποστολή στη συγκεκριμένη διοργάνωση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρονιές. Στους συγκεκριμένους διασυλλογικούς αγώνες σημειώθηκαν πολλά νέα ατομικά ρεκόρ, με σημαντικότερη επίδοση το 36,98 του Σωτήρη Αθανασιάδη στα 50 μέτρα πρόσθιο αγοριών ως 12 ετών που αποτελεί την καλύτερη επίδοση πανελληνίως στο αγώνισμα σε 25 άρα πισίνα τα τελευταία 3 χρόνια.

Η προαγωνιστική ομάδα του Νηρέα Ορεστιάδας με αυτούς τους αγώνες σηματοδοτεί το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2017 και ανανεώνει το ραντεβού της για το νέο έτος. Μετά το τέλος των αγώνων μικροί και μεγάλοι, επισκέφτηκαν και διασκέδασαν με εορταστική – χριστουγεννιάτικη διάθεση στην Ονειρούπολη Δράμας και η επιστροφή ήταν γεμάτη χαμόγελα και νέες εμπειρίες ειδικά για τους 9άρηδες της ομάδας.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Νηρέα που πήραν μέρος στους αγώνες ήταν οι: Καρακολίδη Αναστασία, Σιββά Δανάη, Σιββά Χριστιάννα Τζιαμπάζη Δήμητρα, Τζίνη Ραφαηλία , Δροσίδου Χρύσα, Καραμανίδου Δήμητρα, Μαργαριτίδου Σοφία, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Πεφάνη Γεωργία, Μυλώση Χριστιάννα, Παλατσίδη Κων/να, Παλερά Ειρήνη, Ραδιόγλου Αιμιλία, Στεφανακίδη Ιωάννα, Τσακμακλή Μαρία, Θεμελή Μαριατέσσα, Δεληγιαννούδη Ηλιάννα, Δημητρακάκη Χρύσα, Ζώτου Έφη, Περιστέρη Ελισάβετ , Τσακμακλή Γεωργία , Αθανασιάδης Σωτήρης, Οικονόμου Γεώργιος, Παλεράς Ευστράτιος, Τονίδης Γεώργιος, Γεωργιάδης Εμμανουήλ, Αραμπατζίδης Γεώργιος, Δημητρακάκης Βασίλειος, Κυριακίδης Ιωάννης, Παρσκευόπουλος Στέργιος, Πασχαλάκης Βασίλειος, Κιτσικούδης Χρήστος, Μπίμπτζας Χρήστος, Μπουρνατζίδης Δημήτριος, Σαββίδης Στυλιανός, Γκαγκλός Κωνσταντίνος, Κουκουτσίδης Νικόλαος, Παρασκευόπουλος Αθανάσιος, Τζιαμπάζης Χρήστος.

Το Δ.Σ. του Νηρέα με ανακοίνωσή του  ευχαριστεί και συγχαίρει τους γονείς των παιδιών για τη συνεργασία και την υποστήριξη τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, τους αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε αυτούς τους αγώνες και τους προπονητές της αποστολής Γιάννη Μιρμιγκίδη και Δημήτρη Νικολαίδη. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του Νηρέα Πασχάλης καμπάδαης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έφοροι του προαγωνιστικού τμήματος είναι οι Νουρσέλ Αθανασιάδου και Αθανασία Τσολακίδου.