Κάλυψη Μεσινέζη στη διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός και παραδοχή: «Ίσως τελικά έκανε… καλό η ανακοίνωση των παικτών»

 

Μπορεί η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης να εμφανίζεται εξαφανισμένη, με βάση τουλάχιστον και την προ 20ημέρου ανακοίνωση των παικτών της ομάδας, ωστόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης, που έχει και την εποπτεία του ΤΑΑ, προσέφερε πλήρη κάλυψη στα μέλη της.

Όπως είπε, τα μέλη της διοίκησης του τμήματος βόλεϊ έχουν στεγνώσει οικονομικά. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Παίζουμε Θράκη” του Κοσμά Πανταζή στον Maximum FM απάντησε ότι είναι ανακρίβεια η αναφορά των παικτών για απουσία της διοίκησης. «Σε ό,τι αφορά την δική μου παρουσία, είναι δυο φορές την εβδομάδα, γιατί είναι επιλογή μου να επισκέπτομαι τα τμήματα όσο μπορώ. Επίσης από πλευράς διοίκησης ο γενικός αρχηγός της ομάδας, ο Δήμος Μαμούγκας,  είναι κάθε μέρα στο γήπεδο. Κάποια πράγματα είναι και λίγο ανακριβή».

Ο κ. Μεσινέζης χαρακτήρισε ανακρίβειες και τις αναφορές για παλαιότερα χρέη. «Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν γίνει εκχωρήσεις της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ τις οποίες τις έχουν αποδεχθεί οι παίκτες και το ξέρουν. Μην μιλάμε για παλιά χρέη, αυτά έχουν τακτοποιηθεί, το αν η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ανταποκριθεί δεν είναι ευθύνη του Εθνικού. Δεν είναι μόνο ότι βγάζουμε ένα παράπονο, χαλάμε και την εικόνα του συλλόγου με πράγματα που δεν είναι ακριβή. Άκουσα και τον κ. Παλέντζα που είπε ότι από πέρυσι έχει να πληρωθεί από τον Εθνικό. Ας δει αν έχει πάρει την εκχώρηση ή όχι και μετά ας πει αν έχει πάρει χρήματα από τον Εθνικό, γιατί ο Εθνικός ό,τι έπρεπε να κάνει το έκανε. Από την στιγμή που γίνεται εκχώρηση χρημάτων του Εθνικού στους παίκτες, ο Εθνικός δεν έχει ευθύνη. Ας αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες και όχι στον Εθνικό», είπε ο κ. Μεσινέζης.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός υποστήριξε ότι «όντως η χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, το θέμα είναι να μην το βάλουμε κάτω». Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο τμήμα βόλεϊ, αναφέρει: «Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι αλήθεια ότι ήταν η μισθοδοσία των αθλητών, καθώς οφείλαμε στους παίκτες, και ένα κομμάτι αγωνιστικό για την ενίσχυση της ομάδας. Βέβαια, την εποχή που βγήκε η ανακοίνωση των παικτών, εμείς ήδη δουλεύαμε για να βρούμε τις λύσεις. Αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στους παίκτες. Κακό είναι να έχεις απλήρωτους ανθρώπους απέξω. Μας ενόχλησε ο τρόπος που βγήκε προς τα έξω».

Ωστόσο ο κ. Μεσινέζης παραδέχθηκε ότι αυτή η κίνηση «έχει και διπλή ανάγνωση». Εξήγησε: «Ίσως και να έκανε καλό, ευαισθητοποιήθηκε ο κόσμος και στάθηκε κοντά μας. Εμείς όμως φροντίσαμε ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την ομάδα αγωνιστικά και να πληρωθούν και οι παίκτες. Σύντομα θα τακτοποιηθούν οι μισθοδοσίες τους. Δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνη σε κανέναν. Μπορεί αγωνιστικά να μην είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αλλά από πλευράς βαθμολογίας δεν κινδυνεύουμε. Στόχος για φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καλό είναι να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα. Αυτές τις στιγμές δεν χρειάζονται ούτε επικρίσεις ούτε κατηγορίες, ούτε τύμπανα και φασαρίες, στήριξη χρειαζόμαστε. Και ηθική, ακόμα περισσότερο οικονομική. Δόξα τον Θεό, με πρώτο τον δήμαρχο που πρώτος έσυρε τον χορό,πήραμε μεγάλη βοήθεια και τον ευχαριστούμε πολύ. Ακολούθησαν και άλλοι, επιχειρηματίες της πόλης και βλέπουμε πλέον φως στο τούνελ».