ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αγχωτική νίκη του ΓΑΣ Κομοτηνή επί του μαχητικού Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Παρά το αγχώδης και νευρικό παιχνίδι, ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατάφερε να επιβληθεί επί του μαχητικού Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ 59-54, για την 2η αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, σε αγώνα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.

Αρκετά νευρικό ήταν το παιχνίδι, με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν να παίξουν ελεύθερα και να διατηρήσουν το αήττητό τους στη βαθμολογία. Τελικά νικητής αναδείχτηκε ο ΓΑΣ Κομοτηνή που είχε μία μικρή πρωτοβουλία στο παιχνίδι, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση απέναντι σε έναν πολύ καλο δουλεμένο Εθνικό, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και μεγάλο ενθουσιασμό κόντρα στην ιστορική ομάδα της Κομοτηνής.

Ο ΓΑΣ πάντως έχοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία και ευστοχία στα κρίσιμα σημεία, πήρε τη νίκη και παρέμεινε αήττητος στην κορυφή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι φέτος θέλει να πρωταγωνιστήσει, να κάνει το «βήμα» παραπάνω και να βρεθεί εκεί που του αξίζει, όπως τα περασμένα χρόνια που πρωταγωνιστούσε στις μεγάλες κατηγορίες και εκπροσωπούσε την χώρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαιτητές: Ντούρας – Γκουλιώνης

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 27-20 (ημίχρονο), 48-39, 59-54 (τελικό αποτέλεσμα)

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ξενοκώστα 1, Πετρίδου, Κωφίδου 8, Μήλιου 8, Λιούρτα 12, Νικολαϊδου 12, Δανιήλ 2, Ντόζιτς Ν. 9, Τσαχιρίδη 7

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ιωακειμίδου 13, Γεωργίτσου 7, Βατακά 9, Κατσιούλη 6, Μιχαηλίδου 1, Αντωνοπούλου 2, Δερβενιώτη 2, Λυγγερούδη 10, Θωμοπούλου 2