ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη τίτλου για τον Λεύκιππο Ξάνθης στο ντέρμπι κορυφής με το Δημοκρίτειο Κομοτηνής

 

Νίκη που σε μεγάλο βαθμό του χαρίζει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στον όμιλό του, πέτυχε ο Λεύκιππος Ξάνθης επί του Δημοκριτείου Κομοτηνής στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα – σοκ στην Καβάλα από Αστέρα, οι παίκτες του Σωτήρη Κοκκινόπουλου εμφανίστηκαν εξαιρετικά ισχυροί και επικράτησαν με 78-58.

Οι 22 πόντοι διαφορά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σε αυτούς του Δημοκριτείου να ελπίζουν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού πλέον είναι και πάλι δύο πόντους πίσω από τον Λεύκιππο (έχουν τιμωρία -2 βαθμών λόγω της μη συμμετοχής στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα).

Αυτό σημαίνει ότι ο Λεύκιππος πρέπει να γνωρίσει τρεις ήττες στον δεύτερο γύρο ή δύο, εκ των οποίων αυτή από το Δημοκρίτειο να είναι από 23 πόντους και πάνω – και όλα αυτά πάντα με δεδομένο ότι η ομάδα της Κομοτηνής δεν θα έχει το παραμικρό άλλο τέτοιο στραβοπάτημα.

Δεδομένων όσων έχουμε δει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, για αυτό και στον Λεύκιππο ουσιαστικά μπορούν από τώρα να κάνουν σχέδια για ταα πλέι οφ και τον μεγάλο τελικό που θα δώσουν με τις ομάδες του άλλου ομίλου της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στα του αγώνα, ο Λεύκιππος πήρε από νωρίς το προβάδισμα και είχε φτάσει σε διψήφια νούμερα την διαφορά από το ημίχρονο, οπότε και προηγήθηκε με 41-30. Ουσιαστικά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και έτσι φτάσαμε στο τελικό 78-56. Περισσότερα σε λίγο…