Αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ το «φέσι» της ΠΑΕ Πανθρακικός στο Δημόσιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ

 

Στην δημοσιοποίηση μέσω της ιστοσελίδας της προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτά τα νομικά πρόσωπα είναι δεκάδες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από την Θράκη, ανάμεσά τους και η ΠΑΕ Πανθρακικός που σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν εξακολουθεί να χρωστάει σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ και είναι αμφίβολο ποια από τα ποσά αυτά θα δοθούν καθώς ως γνωστόν η ΠΑΕ Πανθρακικός ανέστειλε την λειτουργία του και τέθηκε υπό εκκαθάριση, με τα χρέη στο Δημόσιο βάσει του νέου νόμου να περνάνε στους μετόχους και τα μέλη του Δ.Σ. του.

Βάσει της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Πανθρακικός για την απόσυρση της ομάδας από την Football League, αναφερόταν ότι «τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν και διογκώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, συνθέτουν πλέον, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και το γεγονός πως το ευρύτερο περιβάλλον της φετινής Football League είναι το χειρότερο δυνατό, με μηδενικά έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Ως ημερομηνία άντλησης των στοιχείων που  δημοσιοποιήθηκαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α’ 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α’ 141), ανακοινώθηκε η 24η Νοεμβρίου 2017.

Η βασική οφειλή προς Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα της ΠΑΕ Πανθρακικός είναι 958.852,50 ευρώ, ενώ τα Συνεισπραττόμενα Δημοσίου είναι στα 498.013,89 ευρώ. Επομένως, το σύνολο οφειλής του Πανθρακικού προς το Δημόσιο διαμορφώνεται στα 1.456.866,39 ευρώ, τα οποία εμφανίζεται στο σχετικό έγγραφο να οφείλει ο «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πανθρακικός Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία – Παναγή Τσαλδάρη ΔΑΚ Κομοτηνής 2 – 69132 Κομοτηνή».

Στη λίστα των νομικών προσώπων περιλαμβάνονται και πολλά αθλητικά σωματεία, όπως η ΑΕΚ με την παλαιά εταιρική μορφή που είχε, πριν υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική (με τα χρέη της να αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ), ο Άρης Θεσσαλονίκης (με χρέη άνω από 17 εκατ. ευρώ), η γειτονική μας Καβάλα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Προοδευτική, ο Αθηναϊκός, η Νίκη Βόλου και οι ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηρακλής, Άρης Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ