Πρωτοχρονιάτικο διεθνές τουρνουά από τον Λεύκιππο Ξάνθης με τη συμμετοχή σημαντικών ομάδων του εξωτερικού

 

Ο Λεύκιππος Ξάνθης έχει δείξει πως κοιτάει στο μέλλον και τα νέα παιδιά, γιαυτό και φέτος διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο τουρνουά μπάσκετ για παιδιά ηλικίας 14-15 ετών, με τη συμμετοχή μάλιστα σημαντικών ομάδων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο της Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης», θα συμμετάσχουν με τα αντίστοιχα ηλικιακά τους τμήματα η Αναντολού Εφές, η Παρτιζάν, αλλά και ο ΠΑΟΚ, ενώ στο… «παρά πέντε» δεν ήρθε τελικά και η Φενέρμπαχτσε, όπως δήλωσε ο υπεύθυνο του αναπτυξιακού τμήματος του Λεύκιππου, Μίλαν Ψάλτου. Φυσικά η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με τους διοικούντες του Λεύκιππου να ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» αυτή την εντυπωσιακή και πρωτοποριακή διοργάνωση.

«Είναι μία πρόκληση για εμάς αυτό το τουρνουά και κυρίως για το Λεύκιππο. Ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας εδώ και καιρό, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το «χτίσιμο» του αναπτυξιακού τμήματος του Λεύκιππου και όταν αρχίσαμε τη συνεργασία με την Partizan, ο δρόμος πλέον ήταν ορθάνοιχτος», τονίζει στο infobasket.gr ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού τμήματος του συλλόγου Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς.

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδίως για έναν σύλλογο που δεν έχει ακόμη το «βαρύ» όνομα στο μπασκετικό χάρτη. Όμως μας έχουν εμπιστευθεί από την Partizan, ενώ υπάρχει και αρκετά καλή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να επισημάνω μάλιστα πως εκτός από την Anadolu Efes έγινε προσπάθεια για να βρεθεί στην Ξάνθη και το αντίστοιχο τμήμα της Fenerbahce, όμως για μερικές ώρες μας τους «έκλεψαν» οι Ιταλοί και θα αγωνιστούν σε τουρνουά εκεί. Δεν πειράζει όμως, καθώς στο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα για παιχνίδια και με αυτή την ομάδα».

Αναλυτικά το αναλυτικό πρόγραμμα του τουρνουά:

3/1/2018
17:00 Λεύκιππος – Partizan
19:00 ΠΑΟΚ – Anadolu Efes

4/1/2018
17:00 ΠΑΟΚ – Partizan
19:00 Λεύκιππος – Anadolu Efes

5/1/2018
16:00 Λεύκιππος – ΠΑΟΚ
18:00 Anadolu Efes – Partizan