Πρώτος στον κόσμο για άλλη μια φορά ο Μιχαλεντζάκης! Θρίαμβος για τον Εβρίτη, πήρε το χρυσό και στο Μεξικό!!!

 

Σε θρίαμβο για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός στο παραολυμπιακό αγώνισμα των 100 μέτρων πεταλούδα της κατηγορίας S9 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στο Μεξικό.

Ο πρωταθλητής από τις Φέρες έκανε το νταμπλ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τα ξημερώματα της Πέμπτης επιτυγχάνοντας χρόνο 1.00.44 και αφήνοντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον μεγάλο του ανταγωνιστή και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, τον ιταλό Φεντερίκο Μορλάτσι.

Ο Μορλάτσι τερμάτισε σε 1.01.41 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ισπανός Χοσέ Μαρί Αλκαράζ που διήνυσε την απόσταση σε χρόνο 1.01.76. Οι διαθέσεις του Μιχαλεντζάκη είχαν φανεί από το απόγευμα, όταν είχε προκριθεί με τον καλύτερο χρόνο από τον προκριματικό.

Αυτό είναι μόλις το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού, μετά από εκείνο του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη την πρώτη ημέρα των αγώνων στα 100 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας S12, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τότε θα πέσει στην πισίνα ξανά ο Μιχαλεντζάκης για το ελεύθερο, έχοντας πάντως εκπληρώσει τον στόχο του, ενώ υπενθυμίζεται ότι άλλον έναν αγώνα στο ύπτιο έχει και ο Δημήτρης Καρυπίδης που κατέκτησε την Τρίτη το ασημένιο μετάλλιο στο ύπτιο.

Με τη νέα επιτυχία του, κολυμβητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής διατηρεί τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρυσι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στο αγώνισμα των 100 μέτρων πεταλούδα της κατηγορίας S9 και κατέχει ταυτόχρονα τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και του Χρυσού Παραολυμπιονίκη.