Η επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων

 

Για το απόγευμα της Πέμπτης έχει προσδιοριστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η τελική συζήτηση για τους δύο μηδενισμούς της ΠΑΕ Ποντίων που έχουν φτάσει ενώπιόν της.

Για εκείνη την ημέρα έχει προσδιοριστεί να προσέλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι διαιτητές Κουμπαράκης και Δρακίδης που έλαβαν την απόφαση να μην ξεκινήσουν τα παιχνίδια με την Αναγέννηση Παγουρίων στο Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης και Πανθρακικό στο Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.

Από τότε βέβαια επήλθαν άλλοι δύο μηδενισμοί και με την συμπλήρωση τριών στο πρωτάθλημα αποφασίστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης η αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται να συνεκδικαστούν πλέον και αυτές οι ενστάσεις, αλλά επειδή ο χρόνος πιέζει και σε περίπτωση δικαίωσης της ΠΑΕ Ποντίων τινάζονται ουσιαστικά στον αέρα πολλά από όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στην αγωνιστική δραστηριότητα της ΕΠΣ Θράκης, εκτιμάται ότι τουλάχιστον για τις δυο πρώτες υποθέσεις δεν θα αργήσει η έκδοση απόφασης.

Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση αναμένεται μάλιστα την Πέμπτη, ημέρα για την οποία η ΠΑΕ Ποντίων έχει καλέσει φίλους της να βρεθούν στα γραφεία της ΕΠΟ και να της συμπαρασταθούν. Το γεγονός ωστόσο ότι την ίδια μέρα θα βρίσκεται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ότι την επόμενη μέρα θα βρεθεί στην Κομοτηνή, εκτιμάται ότι θα συνεκτιμηθεί ώστε να μην εκδοθεί τελικά ούτε τώρα απόφαση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη και η κήρυξή του ως ανεπιθύμητου και από ποντιακά σωματεία της Θράκης δημιουργεί νέα δεδομένα. Και από την στιγμή που ήδη έχει υπάρξει τόση μεγάλη καθυστέρηση, το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια ακόμα μικρή παράταση και η όποια απόφαση να μην εκδοθεί την Πέμπτη ή νωρίς το πρωί της Παρασκευής αλλά μετά την αναχώρηση του Ερντογάν από την Κομοτηνή.  Η φωτογραφία αρχείου της εφημερίδας “Χρόνος” προέρχεται από την προηγούμενη παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή.