Ζήτησε «σωσίβιο« από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά… έλαμψε δια της απουσίας της από το Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Εθνικού

 

Η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρήκε για ακόμα μια φορά σωσίβιο στα χρήματα των δημοτών της Αλεξανδρούπολης, φιλάθλων και μη, καθώς ζήτησε και εξασφάλισε έκτακτη χρηματοδότηση 11.000 ευρώ για να πληρώσει τα χρέη της στους βολεϊμπολίστες της ομάδας, τους οποίους έχει… «φεσώσει» κατά το κοινώς λεγόμενον.

Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός να αιτήθηκε το συγκεκριμένο ποσό και αυτό να εγκρίθηκε με το επιχείρημα ότι η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να βοηθηθεί, ωστόσο ΟΥΔΕΙΣ από την πενταμελή διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανείς δεν βρέθηκε εκεί να εξηγήσει για ποιον λόγο ζητούνται τα χρήματα, να δεσμευθεί ότι θα δοθούν πράγματι στους παίκτες και να διευκρινίσει για ποιους λόγους έφτασε στο χείλος του γκρεμού ο σύλλογος και τι θα γίνει ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες καταστάσεις. Και αυτό είναι κάτι που επισημάνθηκε με έντονο ύφος από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλο Μιχαηλίδη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η επιστολή των παικτών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που καταγγέλλει την αδιαφορία της διοίκησης και το γεγονός ότι ουδείς ακόμα και σήμερα δεν έχει καταδεχθεί να επισκεφθεί τους παίκτες έστω σε κάποια προπόνηση και να τους εξηγήσει τι γίνεται, έγινε τελικά το μέσο για να διασωθεί κατά βάση η διοίκηση και όχι απαραίτητα ο σύλλογος.

Εξαιτίας αυτής της επιστολής δίνονται τα χρήματα, ποσό 11.000 ευρώ πλέον των περίπου 40.000 με το οποίο έχει επιχορηγηθεί ο σύλλογος μέσα στο 2016. Και φυσικά οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται ότι πέτυχαν χρυσό deal είναι οι διοικούντες (νυν και πρώην), που ξεπερνούν για την ώρα τον σκόπελο με τα χρήματα των δημοτών.

Το ερώτημα είναι αν αυτή είναι η σωστή λύση, δεδομένου ότι ήδη εκφράζονται παράπονα για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε σχέση με τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις σε άλλες ομάδες ή και άλλα τμήματα για τα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο ίδιος ο σύλλογος. Όλοι συμφώνησαν ότι ο Εθνικός είναι καμάρι της πόλης, αλλά έχει επιδοτηθεί και με τα περισσότερα χρήματα, χωρίς να έχει αποφευχθεί να υπάρχουν χρωστούμενα.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ρόλος των Δήμων και γενικά των κρατικών φορέων είναι να επιχορηγεί και να βοηθά ερασιτεχνικά τμήματα που καλλιεργούν και προάγουν τον αθλητισμό και όχι επαγγελματικά ή έστω ημιεπαγγελματικά, όπως θεωρείται το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών Πετοσφαιριστών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.