Λάζαρος Χαριτωνίδης: Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά το μικρόβιο δύσκολα φεύγει

 

 

 

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής, αναφέροντας ότι θα επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς από μέσα  Δεκέμβριου, αν και αρχικά είχε την σκέψη να σταματήσει το ποδόσφαιρο. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, της Δόξας Δράμας, του Άρη και του ΟΦΗ,  ανέφερε ότι θα επιστρέψει στο χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για το Θρακιώτικο ποδόσφαιρο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ομάδα που υποστηρίζει: «Δεν το συνηθίζω να το λέω γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου. Με τον Άρη υπάρχει μια ειδική σχέση που δεν διαμορφώθηκε τελευταία αλλά είναι πολλών χρόνων. Έχουμε αυτό το μικρόβιο, δεν πιστεύω ότι είναι ντροπή».

Για το τι κάνει αυτή τη περίοδο: «Εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα αλλά μακριά από το ποδόσφαιρο. Έγιναν διάφορα πράγματα το καλοκαίρι. Σκέφτηκα να μην συνεχίσω το ποδόσφαιρο αλλά το μικρόβιο δύσκολα φεύγει. Επανέρχομαι σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει Δεκεμβρίου».

Για το αν υπάρχει πίκρα που αποχώρησε: «Η περσινή χρονιά ήταν λίγο ως πολύ περίεργη για εμένα ειδικά το πρώτο εξάμηνο. Βέβαια ανταμείφθηκα στο δεύτερο μισό, όσο μπορεί να γίνει αυτό. Μια πικρία υπάρχει. Θεωρώ ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα όπου και αν με χρειαζόταν. Πέρσι από την κερκίδα μπήκα και έπαιξα. Θεωρούσα ότι θα μπορώ να βοηθήσω και φέτος την ομάδα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή».

Για τα χαρακτηριστικά του Άρη: «Μια ομάδα σκληροτράχηλη που ξέρει τα θέλω της κατηγορίας και αγωνίζεται για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό φάνηκε και στα Τρίκαλα αλλά και στην ανατροπή του Εργοτέλη. Έδειξε το μέταλλο της. Η ομάδα επανέρχεται».

Για το νικηφόρο σερί: «Του δίνει αέρα, αλλά από την άλλη όταν αγωνίζεσαι σε μια τέτοια ομάδα και ξέρεις την ιστορία της, ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής ότι αυτό πρέπει να το κρατήσει. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Είναι ζωτικής σημασίας αυτό».

Για το αν υπάρχει άγχος στους ποδοσφαιριστές: «Σίγουρα. Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω ως ντέρμπι φυσικά αλλά είναι ένα δυνατό παιχνίδι . Δημιουργεί ένας άγχος για τους ποδοσφαιριστές, γιατί ξέρουν ότι με κάποιο στραβοπάτημα μπορεί η ομάδα να βρεθεί πιο κάτω. Περισσότερο άγχος έχουν οι παίκτες της Δόξας. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να δείξουν πράγματα. Ο Άρης πηγαίνει εκεί με άλλο πνεύμα».

Για τις διαφορές των δύο ομάδων ως τώρα: «Η αλήθεια είναι ότι η Δόξα έχασε πολύ χρόνο με το αν θα αγωνιστεί στην Β. Ο Άρης έκανε κανονική προετοιμασία. Στα ντέρμπι η Δόξα δεν κέρδισε, ενώ ο Άρης είναι αήττητος. Και από άποψη ρόστερ και ποιότητας, ο Άρης υπερέχει».

Για το ότι η Δόξα έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ: «Σίγουρα δείχνει κάτι και αυτό αλλά περιμένουμε τα δύσκολα παιχνίδια, όπως και τον Άρη. Όλα κρίνονται μετά το τελικό αποτέλεσμα».

Για το ότι ο Άρης πρέπει να χτίσει νωρίς διαφορά: «Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο γρήγορα χτίζεις διαφορά, τόσο το καλύτερο. Αυτό θα φανεί και στο τέλος της σεζόν. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα και δεν πρέπει να κοιτάζει τους αντιπάλους του. Θα πρέπει να κερδίζουν τα παιχνίδια. Πέρσι χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί στις αρχές του πρωταθλήματος. Οι διεκδικητές έχτισαν διαφορές και εμείς τρέχαμε να σώσουμε την παρτίδα. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία αλλά δεν έφτανε αυτό».

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Υπήρχαν δεύτερες σκέψεις όμως επειδή το μικρόβιο είναι μικρόβιο, άρχισα να προπονούμαι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά αυτό που επείγει είναι να επανέλθω σε μια πολύ καλή κατάσταση».

Και τέλος, μια πρόβλεψη για τον αγώνα της Κυριακής: «Δεν είμαι καλός στις προβλέψεις, όμως βλέπω νίκη του Άρη και συνέχεια του 7χ7. Η πρόβλεψη πάει με αυτά που έδειξαν οι δύο ομάδες. Η Δόξα έχασε αρκετούς βαθμούς και ο Άρης στα υποτιθέμενα ντέρμπι κέρδισε».