Σκληρή απάντηση του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου στον Βασίλη Γκιζάνη με επιστολή στο ThrakiSportS

 

Με επιστολή που απέστειλε στο ThrakiSportS, ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου απαντά στον Βασίλη Γκιζάνη, με αφορμή όσα ανέφερε ο τελευταίος σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο ThrakiSportS.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σαν απλός φίλαθλος και κάτοικος της Ορεστιάδας με μεγάλη έκπληξη και πολύ αγανάκτηση διάβασα την συνέντευξη του κ. Γκιζάνη σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του ως προέδρου του ΑΟΟ. Του κυρίου που χωρίς ντροπή από την θέση του κατηγορουμένου στην κοινωνία της πόλης μας για τα λάθη, αστοχίες, παραλήψεις, και ανικανότητα που επέδειξε και οδήγησε σε υποβιβασμό, αφανισμό, ίσως και διάλυση μια τόσο ιστορική ομάδα καμάρι του βόλει της πόλης μας και της Ελλάδας, έρχεται στην θέση του δημόσιου κατήγορου εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του Δημάρχου, παικτών, προπονητών και των πρώην διοικήσεων. Του κυρίου που με την εμμονή του να κρατήσει την καρέκλα του προέδρου ήρθε σε σύγκρουση με παίκτες, προπονητές, αλλά  και μελών του ΔΣ οι οποίοι αποχώρησαν και ιδρύσανε άλλη ομάδα ανταγωνιστική του ΑΟΟ στην ίδια πόλη. Του κυρίου που με την αφερεγγυότητά του στις μεταγραφές ξένων παικτών αμαύρωσε το όνομα της ομάδας στην Ευρωπαική και Παγκόσμια συνομοσπονδία του βόλεϊ. Του κυρίου που κάτω από το βάρος των χρεών, των παραπόνων των παικτών και της κατακραυγής του κόσμου ενώ αναγκάσθηκε να παρατηθεί εσκεμμένα καθυστέρησε σχεδόν μέχρι την λήξη των μεταγραφών έτσι ώστε η διάδοχη κατάσταση, η διοίκηση Πρωτοδικείου να μην έχει περιθώρια μεταγραφών ενίσχυσης της ομάδας ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Του κυρίου που κατά την παραίτησή του στην διάδοχη διοίκηση δεν παρέδωσε ταμείο, πρακτικά και γενικά κανένα αρχείο, έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή διάδοχη κατάσταση, αλλά και να μην  έχει χαθεί όλη η ένδοξη ιστορία αυτής της μοναδικής ομάδας.

Σαν πρώην πρόεδρος τον θεωρώ μεγάλο ψεύτη και συκοφάντη σε όσα αναφέρει για το άτομό μου και τον καλώ να τα ανακαλέσει, γιατί αλλιώς θα προβώ σε κάθε ενέργεια που μου επιτρέπει η δικαιοσύνη ως θιγόμενος. Στα σημεία που αναφέρει το όνομά μου έχω να δηλώσω τα εξής

-Πρόεδρος ήμουν μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2004 και όχι μέχρι το 2005.

-Στην επόμενη διοίκηση παρέδωσα ισοσκελισμένο ισολογισμό και μάλιστα με χορηγούς που βρήκα εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Ιδιαίτερα δε την επιχορήγηση της Γ.Γ. Αθλητισμού με ποσό 300.000 Ευρώ  για λειτουργικά έξοδα του κλειστού γυμναστηρίου.

 –Οι οφειλές προς τους αθλητές που αναφερονται στην συνέντευξη (Μπέλο, Δημητρούδη  Στιβαχτή) δεν δημιουργήθηκαν  στην δική μου θητεία αλλά αργότερα.

-Μεταξύ της δικής μου και δικής του προεδρίας μεσολάβησαν άλλοι 3 πρόεδροι και διοικήσεις και του παρέδωσαν μια καλή κατάσταση.

-Σαν μέλος της Ομοσπονδίας πολλές φορές τον διόρθωσα σε ελλείψεις και τον διευκόλυνα σε διαδικαστικά θέματα μεταγραφών αλλά και σε οικονομικά θέματα και διακανονισμούς.

-Στο Final Four του κυπέλλου δεν μπορούσε να διαφημισθεί εταιρεία στοιχημάτων η οποία ήταν ανταγωνιστική με τον κύριο χορηγό της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, αυτά είναι βασικοί κανόνες του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, με τέτοιες ύποπτες αναφορές δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Τέλος δεν μας αναφέρει με συγκεκριμένα νούμερα τι χρέος παρέλαβε, πόσο από αυτό εξόφλησε και τι υπόλοιπο έμεινε για να μην παρουσιάζονται κάθε τόσο αθλητές (Βουκασίνοβιτς) αλλά και  επαγγελματίες της πόλης και ζητούν να εξοφληθούν οι παλιές τους οφειλές από τον ΑΟΟ.   

Όταν παραιτήθηκαν μέλη από τη Διοίκηση του, ο κ. Γκιζάνης παρά την καταστατική υποχρέωση δεν κάλεσε καν τους αναπληρωτές τους. Με την παραίτηση του Δ.Σ. τέλος, παρά την υποχρέωσή του, απέκρυψε όλα τα οικονομικά και διοικητικά στοιχεία του Ομίλου, δεν είχε καν τα βιβλία του Συλλόγου, χωρίς απολογισμό πεπραγμένων Δ.Σ., χωρίς να μας πει τι εισέπραξε, τι πλήρωσε και τι χρωστούσε ο Όμιλος. Σκοτάδι σε όλα. Φυσικά για όλα αυτά θα λογοδοτήσει πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης και των συμπολιτών μας. Κατέστρεψε μια ιστορική Ομάδα. Πρόδωσε μια πόλη που ήταν ταυτισμένη με τον Αθλητικό Όμιλο, με το Βόλεϊ. Αυτά πληρώνει τώρα η θρυλική Ομάδα μας, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας.