Γ’ Εθνική: Το τρίτο δεκάλεπτο αρκούσε για μια επαγγελματική νίκη της ΑΕ Κομοτηνής επί της Καλλικράτειας

 

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από πλευράς ποιότητας και θεάματος, η ΑΕ Κομοτηνής κατάφερε να «κάμψει» την αντίσταση του Κένταυρου Καλλικράτειας και να κερδίσει με σκορ 58-47 σε αναμέτρηση που έγινε στο ΔΑΚ Κομοτηνής το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Ο αγώνας καθυστέρησε μισή ώρα να καθυστερήσει λόγω καθυστερημένης λήξης των αναμετρήσεων βόλεϊ που προηγήθηκαν και αυτό μάλλον επηρέασε τους παίκτες, που εμφανίστηκαν στο ξεκίνημα αρκετά νευρικοί στις κινήσεις τους. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη, πολλές εκβιαστικές επιθέσεις και άστοχα σουτ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιλογή των διαιτητών να μην σφυρίζουν πολλές επαφές και να αφήνουν τα σκληρά μαρκαρίσματα, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει αστοχία, νευρικότητα και το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο σε χαμηλό σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Μετά το ημίχρονο, όπου η ΑΕ Κομοτηνής πήγε προηγούμενη ε τρεις πόντους, οι παίκτες του Βασίλη Στοάκη αφυπνίστηκαν και με μερικά μικρά «ξεσπάσματα» και εύκολα καλάθια από κλεψίματα, η διαφορά ανέβηκε στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου σε διψήφια νούμερα.

Στην τελευταία περίοδο  η ΑΕΚ αν και είχε ένα «ασφαλές» προβάδισμα, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείριση. Βεβιασμένα  λάθη, κρατούσαν «ζωντανή» την Καλλικράτεια, η οποία προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί, ωστόσο οι Κομοτηναίοι στο τέλος κατάφεραν με επαγγελματικό τρόπο όχι μόνο να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα αλλά και να κρατήσουν μια αξιοπρεπή διαφορά, που μπορεί να χρειαστεί για πιθανές ισοβαθμίες ενόψει της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους.

Διαιτητές: Τσιοπάνος – Γρέγος

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Στοάκης): Καραμανλής 2, Κυφωνίδης 4, Καραμπίνης 3, Βάκρινος 3, Μαγουλας 4, Δάτσης 4, Κουτσοβασίλης 15(2), Χρήστου 2, Παπαδόπουλος, Βαχαρίδης 7(1), Σπέντζος 13(3), Θεοδωρίδης 3

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Σελεμενάκης 1, Χανιωτάκης, Φωτιάδης 6(1), Γκόνος 7 (1), Πατίκας 4, Παρασκευάς 9, Ρέμπελος 4, Δέτσικας 6, Δασκαλάκης, Ζωγράφος 10, Κωνσταντινίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ