Πρωταθλήτριες Ελλάδος τα κορίτσια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

 

Πρωταθλήτριες Ελλάδος αναδείχθηκαν οι αθλήτριες που απαρτίζουν την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Δόλωμα, έφτασαν σε εύκολη σχετικά κατάκτηση  επί της ομάδας που κατέβασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατέκτησαν τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κομοτηνή.

Το ΔΠΘ ήδη είχε κερδίσει στον πρώτο τελικό την Τρίτη με 50-28 και υπερασπιζόταν διαφορά 22 πόντων στον δεύτερο τελικό, που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Τελικά οι φοιτήτριες του Δημοκριτείου μπορεί να ηττήθηκαν με ένα καλάθι (42-44) διαφορά αλλά δεν κινδύνευσαν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενες μπήκαν στον αγώνα με στόχο να κάνουν την ανατροπή και τα κορίτσια του ΔΠΘ έχοντας την αίσθηση ότι όλα είχαν κριθεί. Έτσι βρέθηκαν πέντε πόντους πίσω στο δεκάλεπτο (11-16) και 18 στο ημίχρονο (15-33), με αποτέλεσμα η υπόθεση τίτλος να δείχνει ντέρμπι.

Κάπου εκεί ωστόσο οι φοιτήτριες του Δημοκριτείου ξύπνησαν από τις φωνές της Δήμητρας Δόλωμα και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ. Ροκάνισαν έτσι στο τρίτο δεκάλεπτο την διαφορά στους 11 πόντους (28-39) και την έφτασαν στο καλάθι λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, με αποτέλεσμα το τελικό 42-44.

Με συνολικό σκορ 92-72 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας στα κορίτσια στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Σε λίγο ξεκινά ο τελικός των αγοριών με αντιπάλους και πάλι το ΔΠΘ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την γυναικεία ομάδα του ΔΠΘ απαρτίζουν οι Κυριακή Εμμανουηλίδη (με παρελθόν σε Φάρο Κερατσινίου, Κρόνο Αγίου Δημητριου, Σπόρτιγκ και Αναγέννηση Ρυσίου), Αννα Μήλιου (ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, ΓΑΣ Κομοτηνή),  Αλεξάνδρα Φωκιανού (Α.Ο.Καλαμακιου, Πρωτέας Βουλας, ΓΑΣ και Αίας Κομοτηνής), Μαριαλένα Χελιδόνη (Πιερικός Αρχέλαος, ΠΑΟΚ, Α.Γ.Ε.Π), Νικολέτα Βαρελτζή (Ασπίδα Ξάνθης), Αναστασία Τσαχιρίδη (Αίολος Μυτιλήνης, Κούρος Σάμου, Αίας Κομοτηνής,  ΓΑΣ Κομοτηνή), Δάφνη Νάση (Άρης Γλυφάδας, ΑΟΝΑ, Τερψιθέα Γλυφάδας, ΓΑΣ Κομοτηνή, Αίας Κομοτηνής, Πάνθηρες Καβάλας), Χριστίνα Ευαγγελία Τσακίρη (ΓΑΣ Κομοτηνή, Ασπίδα Ξάνθης), Γεωργία Κρίκη (Α.Ο Πολυγύρου, Άρης Θεσσαλονίκης, Απόλλων Καλαμαριάς, Αίας Κομοτηνής, Πάνθηρες Καβάλας), Φωτεινή Σιγιώργη ( Γ.Σ Αγίας Παρασκευής, Αιαντας Κομοτηνής, Ασπίδα Ξάνθης). Προπονήτρια ήταν η Δήμητρα Δόλωμα με βοηθούς τους Βασίλη Μπούντα και Φίλιππο Παϊτάρη και στατιστικολόγο τον Χρήστο Νταγιάντη.