Κύπελλο Ελλάδος: Ο Σολτάνι «σκότωσε» τον Άρη και έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΣ Γιάννινα

 

Με γκολ του Καρίμ Σολτάνι που αποδείχθηκε η «χρυσή αλλαγή» του Γιάννη Πετράκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα «σκότωσε» τον Άρη και κλείδωσε την πρόκρισή του στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

O ΠΑΣ Γιάννινα, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 36’ ισοφάρισε με τον Σολτάνι και πήρε ηρωική πρόκριση στους «16» μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη. Μετά από θεαματικό και με ωραίες φάσεις παιχνίδι, ο Αρης αναδείχτηκε ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και έμεινε εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης αφού αναζητούσε μόνο τη νίκη για να περάσει στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι δυο ομάδες είχαν καλό αγωνιστικό ρυθμό και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 36΄, αφού ο Καρανίκας χτύπησε εκτός φάσης τον Σόουζα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 59΄, μετά από φάουλ του Μπαργκάν και κεφαλιά του Μιλούνοβιτς, που παραβίασε την εστία του Γιαννίκογλου. Οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν στο 72΄, όταν ο Μαραγκός καθυστέρησε να απομακρύνει και ο Σολτάνι με σουτ αξιοποίησε την ευκαιρία, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην συνέχεια με στόχο ένα δεύτερο γκολ ώστε να κερδίσουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης, αλλά οι Γιαννιώτες δεν ήταν πρόθυμοι να αφήσουν την ευκαιρία και με σωστή αμυντική λειτουργία κράτησαν το τελικό 1-1, ενώ η τελευταία φάση καταχωρήθηκε στο 93′ όταν σουτ του Μπούρμπου, έφυγε μόλις άουτ.

Άρης (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Μαραγκός (82΄Καπνίδης), Τσουμάνης, Παυλίδης, Νίκιτς (75΄Πλατέλλας), Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς, Λώττας (46΄Στεφάνοβιτς), Κάσσος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (67΄Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (70′ Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιντάλ (41΄Ναδάλες), Πέδρο, Κοζωράνης, Γαρουφαλλιάς