Τρώει τρίτο μηδενισμό και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα ή κάνει… «ποντιακή κωλοτούμπα» η ΠΑΕ Ποντίων

 

Την ώρα που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα η απόφαση για τους μηδενισμούς της ΠΑΕ Ποντίων και όλα δείχνουν ότι αυτή θα αργήσει ακόμα να βγει, το σήριαλ πιθανότατα να αποκτήσει άλλη διάσταση την προσεχή Κυριακή, όταν και η ομάδα του Θρυλορίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αετό Μίσχου.

Η αντίπαλος της προσεχούς Κυριακής δεν φοράει κίτρινα, άρα δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων να μην φορέσει την περίφημη απαγορευμένη φανέλα που δημιουργήθηκε για να τιμηθεί η ποντιακή γενοκτονία. Μέχρι σήμερα έχει γλιτώσει κάποιους μηδενισμούς επειδή φόρεσε την μαύρη φανέλα, με το επιχείρημα ότι και η αντίπαλος φορούσε κίτρινα και όφειλε να αλλάξει βάσει κανονισμών.

Ωστόσο αν η ΠΑΕ Ποντίων κατέβει να αγωνιστεί με την απαγορευμένη φανέλα, είτε αυτή έχει τσιρότα στο «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ» είτε όχι, τότε θα διακινδυνεύσει ανάλογα με τον διαιτητή που θα την σφυρίξει να δεχτεί μηδενισμό. Αν συμβεί αυτό, θα είναι ο τρίτος στο πρωτάθλημα και κατά συνέπεια η ΠΑΕ Ποντίων θα οδηγηθεί στην αποβολή από αυτό – ελπίζοντας πλέον μόνο σε δικαστική δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων.

Έτσι και αλλιώς συμπληρώνονται 20 μέρες από την περίφημη ανοιχτή επιστολή της ΠΑΕ Ποντίων, με την οποία δήλωνε την ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, καταγγέλλοντας παράλληλα και την κωλυσιεργία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην έκδοση απόφασης. Από τότε έχουν μεσολαβήσει άλλες δύο αγωνιστικές και η ΠΑΕ Ποντίων όχι μόνο δεν αποχώρησε από το πρωτάθλημα αλλά αγωνίστηκε κανονικά και μάλιστα όχι με την περίφημη επετειακή φανέλα.

Πλέον, με την απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων να εξακολουθεί να αγνοείται αλλά να μην εκδίδεται (και να μην αναμένεται κάτι τέτοιο άμεσα, αφού έχουν κληθεί ως μάρτυρες οι διαιτητές και ακόμα δεν έχουν κληθεί για να καταθέσουν), η διοίκηση της ΠΑΕ Ποντίων θα βρεθεί την προσεχή Κυριακή ενώπιον ενός ακόμα διλήμματος: να ξανακατέβει με μαύρη εμφάνιση για να μην φάει τρίτο μηδενισμό ή να επιμείνει στην απόφαση που η ίδια ανακοίνωσε πριν 20 μέρες ότι έλαβε;

Στην δεύτερη περίπτωση θεωρείται σχεδόν δεδομένη η νέα τιμωρία με μηδενισμό και πρόστιμο 2.000 ευρώ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης και πλέον το μπαλάκι θα περάσει οριστικά και αμετάκλητα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να εκδώσει απόφαση, με κίνδυνο βέβαια αν αυτή δεν είναι θετική για τον σύλλογο του Θρυλορίου, να οδηγηθεί ουσιαστικά στον αφανισμό μέσα από την αποβολή από το πρωτάθλημα.

Στην πρώτη περίπτωση ωστόσο που η ΠΑΕ Ποντίων παρά τα όσα έχει προαναγγείλει εμφανιστεί με άλλη πλην της απαγορευμένης φανέλας, τότε θα μιλάμε για μία μεγαλοπρεπέστατη «ποντιακή κωλοτούμπα», σύμφωνα και με τον γνωστό όρο που έχει μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου…