Super League: «Ψήνεται» μεταγραφή του Γιάννη Παπαδημητρίου σε μεγαλύτερη ομάδα μέσω… Λουτσέσκου

 

Φαίνεται πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής – σκάουτερ, και φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα πολύ κοντά στην «μεταγραφή» του σε μεγαλύτερη ομάδα, με διαμεσολαβητή τον… Λουτσέσκου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, λίγο μετά αφότου ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αναλάβει την θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ, ακουγόταν το σενάριο της «μεταγραφής» στον δικέφαλο του τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο του marca-sl).

Πλέον ο διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Κώστας Πλιάτσικας επανέρχεται με νέο ρεπορτάζ του στο marca-sl και αναφέρει αρχικά: «Μ΄ένα όνειρο…τρελό πορεύεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ή αν θέλετε ένα “κρυφό όνειρο” όπως κυκλοφόρησε χθες, με αφορμή την παρουσία του στην ίδια σουίτα που φιλοξένησε τον («γκεστ σταρ») Μιρτσέα Λουτσέσκου στην Τούμπα για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ατρόμητος. Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης έχει καταφέρει αθόρυβα, αλλά άκρως μεθοδικά και παραγωγικά, να “χτίζει” ένα καλό όνομα στην εγχώρια πιάτσα».

Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Και καλούς παίκτες με μετρημένα χρήματα και περιορισμένο μπάτζετ έχει φέρει στην Ξάνθη και σε καλό επίπεδο διατηρεί την ομάδα της Θράκης και σημαντικό δίκτυο γνωριμιών έχει δημιουργήσει στις αγορές, όπως επιτάσσει άλλωστε ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Κι επειδή εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο, λογικό είναι να έχει φιλοδοξίες και να μην ονειρεύεται απλά και μόνο πως θα καταφέρει να παραμείνει αμετάθετος στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης, βγαίνοντας στη σύνταξη μετά από χρόνια από την θρακιώτικη ομάδα.

Η γνωριμία και η εξαιρετική σχέση που διατηρεί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, κάνει τον Παπαδημητρίου να ονειρεύεται μια νέα συνεργασία του με Ρουμάνο τεχνικό, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει δημοσίως ως τον κορυφαίο ξένο προπονητή στην Ελλάδα. Νέα συνεργασία όχι φυσικά στην Ξάνθη, αλλά στον ΠΑΟΚ, ή ακόμη και στην επόμενη (υψηλών…κυβικών) ομάδα του κόουτς».

Και να ολοκληρώσει το σκεπτικό του, θυμίζοντας κάτι που επίσης είχε γράψει παλαιότερα, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει: «Παρεμπιπτόντως, να θυμίσω κάτι ενδιαφέρον: όταν τον περασμένο Γενάρη ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Ζοσέ Μοράις και να προβεί στην αντικατάσταση του Πορτογάλου τεχνικού, το όνομα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπεσε δυνατά στο τραπέζι της ΑΕΚ.

Ωστόσο η ταυτόχρονη παρουσία του εκείνη την περίοδο στον πάγκο της Ξάνθης, καθιστούσε ανέφικτη την…μεταγραφή στην Ένωση με τους «κιτρινόμαυρους» να στρέφονται – συν τω χρόνω – στη λύση του (παλιόφιλου) Μανόλο Χιμένεθ.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, ψιθυριζόταν πως έτσι και ο Λουτσέσκου πήγαινε στην ΑΕΚ, μία από τις πρώτες εισηγήσεις του προς τους ανθρώπους της Ένωσης θα ήταν να πάρει μαζί του και τον Γιάννη Παπαδημητρίου! Κι αν εκείνη η ευκαιρία δεν δόθηκε στον Ρουμάνο κόουτς, ως γνωστό στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, υπάρχει πάντα και η δεύτερη ευκαιρία!».

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου με τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν και παραμένουν πάρα πολύ καλές, αφού πλέον έχει αναπτυχθεί μια σχέση φιλίας, και μάλιστα στο πριν μερικές μέρες παρατήρησε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο από σουίτα της Τούμπας, μαζί με τον «μπαμπά» Λουτσέσκου, τον Μιρτσέα, τον Ζήση Βρύζα και σύμφωνα με το marca-sl ένα τρίτο.. πρόσωπο, τον ατζέντη Γιώργο Φούγια που φέρεται να ήταν εκείνος που κρύβεται πίσω από την παρουσία του στην συγκεκριμένη σουίτα της Τούμπας.