Challenge Cup: Μόνο ένας Θρακιώτης και αυτός ως αλλαγή στον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Τουρκία

 

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup. Νίκησε μέσα στην Τουρκία με 3-0 σετ την Ινεγκόλ και έκανε ευκολότερο το έργο του στη ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Ρέντη.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν ο Μίκο Οϊβάνεν με 12 πόντους και ο Μάρκους Μπέμε με επτά. Αντιθέτως, μικρή ήταν η θρακιώτικη συμβολή στον θρίαμβο. Ο μόνος που αγωνίστηκε και αυτός για λίγο ως αλλαγή του Στεφάνου ήταν ο Άκης Δαρίδης στην θέση του λίμπερο.

Τόσο ο Ανδρέας Ανδρεάδης όσο και ο Παρασκευάς Τσέλιος αν και ακολούθησαν την αποστολή στην Τουρκία, δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή τους. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο σετ. Η Ινεγκόλ προηγήθηκε με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ενώ συνέχισε το σερί της φτάνοντας στο 10-7. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει με δικό του σερί 6-0 προηγήθηκε με 13-10 αλλά οι Τούρκοι έφτασαν και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-15.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-16 αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι αντίδραση φτάνοντας στο 20-18. Οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν ακόμη κι όταν η Ινεγκόλ ισοφάρισε σε 21-21 και κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου με 24-22 φτάνοντας τελικά και στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-23. Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε τα επόμενα δύο σετ άνετα και έφτασε στη νίκη με 0-3 (23-25, 14-25, 18-25).