Τα δεδομένα για τον Κώστα Μπανιώτη 100 μέρες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ

 

Εκατό μέρες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ και η Ελλάδα αριθμεί αυτή τη στιγμή στην αποστολή της τρεις αθλητές με την προοπτική ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους οκτώ και ίσως παραπάνω.

Μέχρι στιγμής, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να δώσει τα όρια σε Κώστα Φιλιππίδη και Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ (αθλητές που έτσι και αλλιώς δε θα είχαν πρόβλημα να τα πετύχουν) και τον Μίλτο Τεντόγλου που πήδηξε στον ανοιχτό 8.30μ. με το όριο για τον κλειστό να είναι 8.19μ. (επίδοση που στον κλειστό ο αθλητής που Πομάσκι δεν έχει σημειώσει καθώς δεν είναι και μεγάλος φαν του κλειστού με 7.65μ. ως ρεκόρ του στον κλειστό, όπως σημειώνει ο Θανάσης Νικολάου στο Sportsfeed).

Από κει και πέρα υπάρχουν η Ελισάβετ Πεσιρίδου που έχει κάνει 8.04 και αδίκως δεν της έδωσε το όριο ο ΣΕΓΑΣ από τη στιγμή που η IAAF έχει ορίσει αρχή της περιόδου πρόκρισης την 1η Ιανουαρίου 2017. Επίσης, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Παρά την αποχή λόγω της εγκυμοσύνης, το 4.71μ. είναι ένα ύψος που δε θα της δημιουργήσει πρόβλημα στο επί κοντώ.

Πρόβλημα δεn θα έχει και η τρίτη στο Παγκόσμιο Κλειστού του Πόρτλαντ το 2016, Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Το όριο είναι 14.30μ. και έχει πηδήξει 14.24μ. σε μια χρονιά (2017) που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Υγιής η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε έχει υψηλούς στόχους και όχι απλά την πρόκριση.

Ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης προερχόμενος από χειρουργείο έκανε φέτος 7.75. «Ο υγιής Δουβαλίδης δε θα έχει πρόβλημα να κάνει 7.7ο στα 60μ. εμπόδια», επισημαίνει το ίδιο άρθρο. Και πηγαίνει στην συνέχεια στο ύψος, όπου φιλοδοξεί να λάβει μέρος σε έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα ο Κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης.

«Ενδιαφέρον έχει και το ύψος. Στους άνδρες επιστρέφουν υγιείς ο Κώστας Μπανιώτης και ο Αντώνης Μάστορας. Το όριο είναι 2.33μ. και οι δυο τους είναι αθλητές για πάνω από 2.30μ. Ακόμα και αν δεν περάσουν το 2.33μ. σίγουρα μπαίνουν με κατάταξη αν περάσουν το 2.30μ. και ας μιλάμε για απευθείας τελικό», σχολιάζει ο Θανάσης Νικολάου.

Πιθανότητες πρόκρισης με κατάταξη έχει και η Τατιάνα Γκούσιν η οποία είναι αθλήτρια για πάνω από το 1.90μ. που έχει κάνει το 2017. Με το όριο να είναι 1.97μ. ίσως καταφέρει να μπει με κατάταξη.

Το ίδιο ισχύει και στη σφαιροβολία. Ο Νικόλας Σκαρβέλης είναι καλύτερα φέτος και μπορει να ρίξει πάνω από 20 μέτρα. Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης πέρσι είχε 20.22μ. Το όριο είναι 20.80μ. Υπάρχει βέβαια και ο Κυριάκος Ζώτος που έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη.

Ερωτηματικό αποτελούν τα 60μ. των γυναικών. Το όριο είναι 7.30 το οποίο είχε κάνει η Ραφαέλα Σπανουδάκη ενώ η Γρηγορία Κεραμιδά είχε 7.31.

«Το ρεαλιστικό σενάριο θέλει οκταμελή αποστολή στο Μπέρμιγχαμ. Το φιλόδοξο 12. Το σίγουρο είναι ότι στην ελληνική αποστολή θα υπάρχουν διεκδικητές μεταλλίων και αρκετές συμμετοχές σε τελικό», καταλήγει το κατατοπιστικό άρθρο του Sportsfeed από το οποίο γίνεται αντιληπτό ότι ως Θράκη αλλά και γενικά ως Περιφέρεια ΑΜ-Θ αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξαασφαλισμένη συμμετοχή αλλά οι πιθανότητες είναι πολλές να δούμε στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου τρία δικά μας παιδιά: τον Κώστα Μπανιώτη, τη Βούλα Παπαχρήστου και τον Κώστα Δουβαλίδη.