Εβδομάδα αποφοίτησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

Εβδομάδα αποφοίτησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διανύουμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αφού είναι προγραμματισμένες τέσσερις τελετές ορκωμοσίας σε ισάριθμα τμήματα του πανεπιστημίου.

Η πρώτη διενεργήθηκε χθες από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Το κεντρικό αμφιθέατρο στην παλιά Νομική Κομοτηνής γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, συγγενείς και φίλους, των 56 αποφοίτων του Τμήματος.

Στην χθεσινή τελετή 49 παρέλαβαν το πτυχίο τους, με την πρόεδρο του τμήματος αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαρία Δημάση να συγχαίρει τους φοιτητές και να ορίζει το τέλος των σπουδών με την έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας ή την αρχή μιας νέας εκπαιδευτικής πορείας σε κάποια μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Τον όρκο ανέγνωσε ο Γεώργιος Παρφιρίδης με βαθμό πτυχίου 9,347 και οι συνάδελφοί του τον ακολούθησαν επαναλαμβάνοντας. Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν για όλους, για να αποθανατίσουν χαρούμενες στιγμές που εκτυλίσσονται στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Ανάλογες στιγμές θα ζήσουν απόφοιτοι, συγγενείς και φίλοι, στις τελετές ορκωμοσίες που είναι προγραμματισμένες μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής ορκωμοσία για τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.

Η ορκωμοσία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη (έναντι Γραμματείας Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας) και ώρα 13:00.

Τέλος η ορκωμοσία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για τους φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην πανεπιστημιούπολη.

 

Πηγή: http://www.xronos.gr