ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκησε και την Βιστωνίδα «εκτός έδρας» η Ασπίδα Ξάνθης

 

Η Ασπίδα Ξάνθης ήταν τυπικά φιλοξενούμενη στο παιχνίδι με την Βιστωνίδα, αλλά ουσιαστικά έπαιζε στην έδρα της και κατάφερε να πάρει εύκολα μια νίκη με το επιβλητικό 0-4 και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ασπίδα μπήκε ψύχραιμα στο παιχνίδι με την Βιστωνίδα και αφού απείλησε μερικές φορές στο 29′ άνοιξε το σκορ με τον Νίκο Παπαδόπουλο, για να έρθουν στη συνέχεια ο Γιάννης Χριστοφορίδης εις διπλούν και ο Κυριάκος Κοντογιαννίδης για να διαμορφώσουν το τελικό 0-4.

Συγκεκριμένα στο 29′ ο Γιάννης Χριστοφορίδης έφυγε στη κόντρα, έκανε την πάσα στον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε τον Μανιά για το 0-1. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, στο 40′ ο Χριστοφορίδης από «ασίστμαν» μετατράπηκε σε σκόρερ, όταν μετά από κόρνερ του Δογανίδη πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, σύμφωνα με την Ξάνθη-Sport, ο επιθετικός της Ασπίδας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο μέρος, και στο 53′ έκλεψε από αντίπαλο αμυντικό και με πλασέ νίκησε τον Μανιά για το 3-0, για να έρθει στο 65′ ο Κυριάκος Κοντογιαννίδης με σουτ και να διαμορφώσει το τελικό 0-4.

Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκαν μερικές φάσεις, όμως η Βιστωνίδα ήταν ανήμπορη να αντιδράσει στην εμφανή υπεροχή της Ασπίδας, που ουσιαστικά ήταν σαν να παίζει στην έδρα της.

ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ (Γιουράι Μπούτσεκ): Μανιάς, Φραγκούλης, Μπάρμπας (70′ Κοσμίδης), Μακρίδης, Δρακίδης, Θαμνίδης (68′ Ιωάννογλου), Κυράπογλου, Σιράκ (57΄Καραμανάβης), Καμπουρίδης, Τουρατζίδης, Ξενιτίδης (57′ Τοπουζόγλου).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Νταμπανλής, Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Στεπανιάν (72′ Σαμαράς), Σαββόγλου, Δογανίδης (63′ Κούπας), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (68′ Χαραλαμπίδης), Κατσής (46′ Κοντογιαννίδης).