ΕΠΣ Θράκης: Ο Ίασμος το γειτονικό «ντέρμπι» με τον Κομψάτο

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Κομψάτο Πολυάνθου σε ένα «γειτονικό» ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 1-3 και να παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου.

Η ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα, καταφέρνοντας έτσι να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με το τέρμα του Γιαννακιτσίδη, ο οποίος στη συνέχεια ήταν και αυτός που διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος σκόραρε και τρίτη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Πρώτη φάση του αγώνα στο στο 5′ με τον Κομψάτο να έχει διπλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα αλλά ούτε ο Χατζηαντωνίου, ούτε ο Ταβασίδης κατάφεραν να νικήσουν τον Παπουτσίδη. Έτσι εννιά λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Γιαννακιτσίδη να αφήσει το στίγμα του, όταν μετά από πάσα του Ογκουνσότο έστειλε τη μπάλα με σουτ στην κλειστή γωνία του Διαμάλη για το 0-1. Για να έρθει στο 32′ και να γράψει το 0-2 μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και σουτ, σκορ που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, όπως αναφέρει και ο «Παρατηρητής», «έβαλαν» φωτιά στο ματς, όταν στο 67′ μείωσαν με τον Θεοδωρίδη με σουτ από τη μικρή περιοχή. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι στην κρίσιμη στιγμή ήταν πιο αποφασισμένοι και ψύχραιμοι και στο 78′ μετά από πάσα του Γιαννακιτσίδη, ο Καραμπάτσιος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΚΟΜΨΑΤΟΣ ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ (Kωνσταντινίδης): Διαμαλής, Σταμπόλης, Κάμμας, Αμαξόπουλος, Χαμούζας, Μπεκήρ Σόφτα(76′ Κουβαλάκης), Ψυλλάκης, Ταβασίδης, Βαμβακίδης(59′ Θεοδωρίδης), Στογιαντσάκης(85′ Χαλήλ), Χατζηαντωνίου

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Βιόπουλος): Παπουτσίδης, Βιόπουλος, Αχμέτ, Μπιλμιλής, Λειβαδιώτης(46′ Χουσείν Σ.), Ντεμιρτσίδης, Παπαρούνας(63′ Κατσικάρης), Κλης, Χουσείν Χ., Γιαννακιτσίδης, Ογκουνσότο(69′ Καραμπάτσιος)