ΕΠΣ Έβρου: Με τον killer Παγωνίδη οι Φέρες πέρασαν και από την έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων χρόνων πήρε η Θράκη Φερών στο “Φώτης Κοσμάς” στο ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου κόντρα στον ισόβαθμο Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 1-2 και πλέον από αουτσάιντερ θεωρείται από τις κύριους διεκδικητές του τίτλου αφού βρίσκεται μόνη στην κορυφή.

Δράστης για τις Φέρες ο πρωην παίκτης του Άλεξ και παλιότερα του Εθνικού Κυριάκος Παγωνίδης που σημείωσε και τα δυο τέρματα της Θράκης με το δεύτερο να σημειώνεται λίγο μετά την ισοφάριση του Εθνικού από τον συμπαίκτη του στην ομάδα της Αστυνομίας Δορουγιδένη και να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με αντίθετα τελείως συναισθήματα.

Στο πρώτο μέρος ο Εθνικός είχε την πρωτοβουλία αλλά η προσεκτική στην άμυνα ομάδα του Τακη Λαμπίδη χτύπησε στο 19′ με σουτ του Παγωνίδη μετά από σέντρα του νεαρού Μπόρα.  Ο Εθνικός θα πιέσει για την ισοφάριση και αφού θα χαθούν δυο ευκαιρίες στο 30′ με κεφαλιά του Σιμτσάκη και στο 42′ σε σουτ του Γκαϊδατζή που απέκρουσε ο Γκαϊδαρτζάκης, στο 43′ θα έχουμε την ισοφάριση όταν από κόρνερ του Καρακασίδη, ο Δορουγιδένης εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας από κοντά με προβολή θα κάνει το 1-1. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες για τα αποδυτήρια με τον Εθνικό να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, ο Παγωνιδης μετά από βαθιά μπαλιά  και αφού πέρασε τον Κυριακίδη έκανε το 1-2 για την Θράκη με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσαιντ στο διαιτητή Σιδηρόπουλο που έδειξε σέντρα.

Στο δεύτερο μέρος η Θράκη με σωστή τακτική κράτησε το σκορ απειλώντας μάλιστα στο και στο 55′ με απ’ ευθείας κόρνερ  του αρχηγού  Ντόλα που ανάγκασε τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση. Ο Εθνικός απέιλησε με την σειρά του για το 2-2  στο 64′ με γυριστό σουτ του Καρακασίδη με τον Γκαϊταρτζάκη να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 74′ ο Γκαϊδατζής θα χάσει τεράστια ευκαιρία μετά από ωραία πάσα πάρε βάλε του Καρακασίδη, αλλά ο έμπειρος φορ δεν μπόρεσε στο τετ α τετ να νικήσει με τον πολύ καλό τερματοφύλακα των Φερών που κράτησε την μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Ο Εθνικός έτσι μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο την Τετάρτη από την Νίψα έχασε έδαφος και στο πρωτάθλημα, ωστόσο βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική και η διαφορά των τριών πόντων μπορεί να καλυφθεί σε ένα πρωτάθλημα όπου όλες οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παπαράδης, Φλώρος): Κυριακίδης, Δορουγιδένης, Ράλλης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Κούπας (66′ Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης (85′ Αγοράκης), Πουλουκτσής (58′ Τζελέπης), Γκαϊδατζής, Σιμτσάκης (83′ Δεδελούδης), Καρακασίδης.

ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ (Λαμπίδης): Γκαϊδαρτζάκης, Κολγκέγκα (46′ Ιακωβίδης, 77′ Σιδηρόπουλος), Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Ινδός, Μπόρας, Πολίδης, Παγωνίδης, Ντόλας, Τσιπλάκης (66′ Μπάμπιτς).