Στην «γειτονιά των αγγέλων» ο κυρ Θανάσης, το άγρυπνο μάτι των γηπέδων της Ξάνθης

 

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν σημαδέψει με την παρουσία τους την ιστορία της ομάδας της Ξάνθης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Θανάσης Μαντζίδης έφυγε από την ζωή, όπως ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του αγώνα της Ξάνθης με τον Πανιώνιο από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Παλαίμαχος παίκτης αλλά και στην συνέχεια ακούραστος εργάτης της ομάδας επί δεκαετίες, ως υπεύθυνος των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ήταν από εκείνους που βραβεύθηκαν από τον ίδιο τον Χρήστο Πανόπουλο στην εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ πριν ενάμισι μήνα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν είχε κρύψει την συγκίνησή του κατά την βράβευση και είχαν προκαλέσει αίσθηση τα δάκρυά του.

«Η οικογένεια του ΑΟΞ από σήμερα είναι πιο φτωχή. Ο κυρ Θανάσης , το άγρυπνο μάτι των γηπέδων της ΑΟΞΑΡΑΣ , δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Όλοι οι Xanthifans εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του δικού μας κυρ – Θανάση.  Μακάρι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει! Καλό παράδεισο!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος οπαδών της Ξάνθης.

 

Η κηδεία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί πότε θα γίνει, σε κάθε περίπτωση όχι την Δευτέρα, καθώς αναμένονται από το εξωτερικό στενά συγγενικά του πρόσωπα για το τελευταίο αντίο. Η ομάδα της Ξάνθης σύσσωμη αφιέρωσε στη μνήμη του την σημαντική νίκη που πέτυχε επί του Πανιωνίου, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της θρακιώτικης ομάδας Μίλαν Ράσταβατς.