Σκηνικό τρόμου στον ορεινό όγκο Ροδόπης-Έβρου – Στήνουν οδοφράγματα με κλαδιά για να ληστέψουν

 

Απίστευτα περιστατικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην επαρχιακή οδό Ν. Σάντας- Δερείου από μετανάστες.

Στήνουν με κορμούς και κλαδιά δέντρων οδοφράγματα για να σταματήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα και να πάρουν τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο πολύτιμο για αυτούς μεταφέρουν.

Την περασμένη βδομάδα τις πρώτες πρωινές ώρες οδηγός από το Μ.Δέρειο που κατευθυνόταν προς την Κομοτηνή βρέθηκε μπροστά σε απρόοπτο περιστατικό, σε στροφή του δρόμου.

Ο δρόμος είχε κλείσει με κλαδιά και όπως ήταν φυσιολογικό κατέβηκε για να τα απομακρύνει και να συνεχίσει την διαδρομή του.

Την ώρα που άρχι σε να σέρνει τα κλαδιά είδε κοντά του κάποια άτομα άγνωστα σε αυτόν να κινούνται με άγριες διαθέσεις. δεν τα έχασε και αμέσως ανέβηκε στο αυτοκίνητό του και αφού έκλεισε τις ασφάλειες με ελιγμούς κατόρθωσε να ξεφύγει και από τα κλαδιά και από τους μετανάστες.

Λίγη ώρα αργότερα στην διαδρομή βρέθηκε ένας αθίγγανος από τις Σάππες που είχε ως προορισμό το παζάρι του μεγάλου δερείου για να πουλήσει φρούτα και ζαρζαβατικά.

Και αυτός στο ίδιο σημείο είδε ξαφνικά μπροστά του τα κλαδιά και κατέβηκε για να τα απομακρύνει.

Η ίδια εικόνα και σε αυτόν, με μετανάστες να πηγαίνουν προς το μέρος του δείχνοντας άγριες διαθέσεις.

Στην περιοχή βρισκόταν τυχαία κυνηγός που βλέποντας το περιστατικό άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και οι μετανάστες σταμάτησαν την πορεία τους προς το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός εμκεταλεύτηκε αυτό το γεγονός και αφού ανέβηκε στο αυτοκίνητο έκανε αναστροφή προς τη διαδρομή που ακολουθούσε.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σημείο, αλλά όχι μόνος του, αλλά με συνοδεία φίλων και συγγενών και έγινε το “έλα να δεις”, με αποτέλεσμα μετανάστες να τρατυματισθούν και ένας πολύ σοβαρά από τα καδρόνια που χτυπούσαν αλύπητα τα κορμιά τους.

Αντί να βρουν αυτό που έψαχναν έφαγαν ξύλο που θα τους μείνει αξέχαστο.

Το περιστατικό όπως ήταν φυσιολογικό αναστάτωσε τους πολίτες που διέρχονται από την περιοχή και ανάμεσά τους πολλούς εκπαιδευτικούς που άρχισαν να έχουν μαζί τους και κυνηγετικά όπλα για προστασία, από τους μετανάστες που κινούνται στην περιοχή στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Βουλγαρία για να συνεχίσου ν το ταξίδι τους στην ευρώπη.

 

Πηγή: https://faros-24.gr/