Γ’ Εθνική: Χρυσή αλλαγή ο «Όντι»! Μεγάλος νικητής του Ξανθιώτικου ντέρμπι με τον Ορφέα Ξάνθης ο Άρης Αβάτου

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Άρης Αβάτου υποδέχθηκε στη Φελώνη τον Ορφέα Ξάνθης στο Ξανθιώτικο «ντέρμπι» της Γ’ Εθνικής, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Οδυσσέα Γεωργιάδη που έγινε «χρυσή αλλαγή».

Συγκεκριμένα σε ένα παιχνίδι που οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού, και είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, οι παίκτες του Άρη Αβάτου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη επικρατώντας με 1-0 του Ορφέα Ξάνθης, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 80′, με τον Οδυσσέα Γεωργιάδη που είχε μπει στο παιχνίδι μόλις έξι λεπτά πιο πριν και έγινε η «χρυσή αλλαγή» του Κυριάκου Κετσιεμενίδη.

Πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 18′ όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ απευθείας, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει τελικά πάνω από τα δοκάρια του Αμουτζάκη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τορομανίδης έκανε μια σέντρα απο αριστερά με τον Αμουτζάκη, όμως να μαζεύει εύκολα. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμα φάση του Ορφέα που στο πρώτο μέρος είχε μια ελαφριά υπεροχή, όμως ο Τουγιάλ μετά την συνεργασία με τον Βασίλη Καραγκιόζη δε πρόλαβε τη μπάλα κι έτσι οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη ο Άρης Αβάτου ήταν καλύτερος από τον Ορφέα και είχε μάλιστα ευκαιρία να σκοράρει νωρίτερα απ’ότι το κατάφερε, αφού στο 65′ ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης πήρε μια κεφαλιά, αλλά είδε τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιάννη Ρούφου. Φαινόταν πάντως πως το παιχνίδι είτε θα έληγε με το «λευκό» 0-0, είτε όποιος κατάφερνε να σκοράρει θα έπαιρνε και τη νίκη.

Τελικά στο 80ο λεπτό, ο Οδυσσέας Γεωργιάδης που είχε εισέλθει λίγο πριν στο ματς έφυγε στη κόντρα επίθεση από τα αριστερά σε μια φάση που ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου, και με πλασέ νίκησε τον Γιάννη Ρούφο για να γράψει το 1-0. Από εκεί κι έπειτα ο Άρης κοίταξε να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα και τα κατάφερε κλείνοντας καλά τους χώρους, παίρνοντας έτσι τη νίκη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης Α., Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας (87′ Ταχτσίδης), Βαφειάδης, Κοτόπουλος (60′ Χαριτίδης, 79′ Ψεμματάς), Μελισσόπουλος (75′ Γεωργιάδης), Σαρηγιαννίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας (66′ Καρκατζάνης), Τορομανίδης (60′ Πασχαλάκης), Μακράκης, Καραγκιόζης Β. (46′ Χαλήλ Ιμπράμ), Καραγκιόζης Γ. (76′ Λαζαρίδης), Μουμίν Ογλού, Μαλαδένης, Μπουνταγκίδης Γ., Χιντ Ιμέρ.