Όταν είχαν εγκαταλείψει τον Πανθρακικό οι «φίλοι» του αλλά έναν χρόνο μετά έτρεχαν άπαντες να τον «προσκυνήσουν»

 

Η αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι αναβλήθηκε η εκλογική γενική συνέλευση του ΑΠΣ Πανθρακικός, που θα εξέλεγε νέο Δ.Σ. στον ιστορικό σύλλογο που κουβαλάει ό,τι πιο βαρύ ως όνομα στον αθλητισμό της Κομοτηνής, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προβληματίσει.

Το ThrakiSportS με αυτήν την αφορμή έψαξε το αρχείο του και θυμίζει μια αντίστοιχη περίπτωση. Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 2004 όταν στο Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση του Πανθρακικού «στην οποία η συμμετοχή των Κομοτηναίων φιλάθλων ήταν – δυστυχώς – πολύ μικρή και σίγουρα όλη η εικόνα προκάλεσε μόνο θλίψη και απογοήτευση».

Ήταν η εποχή που ο Πανθρακικός προσπαθούσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και ήδη η διοίκηση υπό τον Παναγιώτη Μαργαρίτη είχε καταφέρει από τα τοπικά πρωταθλήματα να τον ανεβάσει στην Δ’ Εθνική με προοπτικές για κάτι ακόμα καλύτερο. Ο τότε πρόεδρος του Πανθρακικού από το βήμα της άδειας από κόσμο Γενικής Συνέλευσης ευχαριστούσε φιλάθλους και τοπικές αρχές, αλλά πρόσθετε πως «τακτοποιημένα μέλη είναι όλο και όλο 25 άτομα».

Σε εκείνες τις εκλογές, με τόσο μικρή συμμετοχή, ουσιαστικά επανεξελέγησαν τα ίδια άτομα με την προηγηθείσα διοίκηση:  Γ. Σακάρης, Βασ. Χατζηκωνσταντίνου, Παν. Μαργαρίτης, Εμ. Παιδαράκης, Περ. Παλιάτσος, Χασάν Μεσούτ, Ι. Κητζίδης, Ηλ. Δήμου, Νικ. Καρακόλιας, Β. Λάπουτας, Χρ. Τσεκής και Μιχ. Βεζυργιαννίδης που είχαν αναλάβει να τρέξουν την ομάδα στις δύσκολες εποχές της.

Δεκαπέντε μήνες μετά γραφόταν μια ιστορική ημέρα για τον αθλητισμό της Ροδόπης. Σε μια κατάμεστη η αίθουσα από 300 περίπου άτομα, πραγματοποιούνταν Ιούνιο του 2005 η Γενική Συνέλευση για την ίδρυση της ΠΑΕ, μετά την άνοδο τότε στη Γ’ Εθνική. «Τόσο κόσμο είχαμε να δούμε από το 1982 (Κινηματογράφο ΡΕΧ) όταν τότε ο Πανθρακικός διεκδικούσε άνοδο στη Γ΄ Εθνική αλλά την έχανε στις ισοβαθμίες (πρόεδρος Γραβουνιώτης)», σχολίαζε σε εκείνο του το ρεπορτάζ ο «Παρατηρητής».

Και πρόσθετε ότι πέρα από σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Πανθρακικού «παρέστησαν ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, ο εκπρόσωπος του υπουργού κ. Στυλιανίδη και της κ. Μανωλιά, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γεώργιος Πεταλωτής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Κοτσάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Κούλης Ταξιλδάρης, ο Δήμαρχος Ιάσμου Σταύρος Καζάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, του Σ.Δ.Ο. Θράκης Γιώργος Ζηλούδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νίκος Σκοπιανός, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κώστας Λιούρτας, των Επαγγελματιών Αργυρόπουλος Αργύρης, πρόεδροι ομάδων, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και φίλαθλοι».

Πρόεδρος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο μετέπειτα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης και οι παριστάμενοι συζήτησαν σε εκείνη τη φάση το ζήτημα αν ο σύλλογος θα γινόταν  ΤΑΠ (Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) ή ΠΑΕ (Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία). Τότε μπήκαν επίσης οι βάσεις για την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου  στον Ροδίτη, ενώ είχαν δοθεί διευκρινίσεις για τη μεταγραφή του Χουσεΐν Μουμίν στον ΠΑΟΚ παρά το προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο της Ξάνθης Άρη Πιαλόγλου.

Ο τότε νομάρχης Ροδόπης είχε με υψηλό τόνο φωνής δηλώσει ότι θα πληρώσουν και όσοι δε συμμετείχαν στη συνέλευση, αλλά και στην προηγούμενη χρονιά: «Δε θα ξεφύγει κανείς!  Στη βιομηχανική περιοχή υπάρχουν αρκετά εργοστάσια, που τόσα χρόνια επωφελήθηκαν πολλά λεφτά από το κράτος, αλλά κανείς δεν βοήθησε. Τώρα ήρθε η σειρά να τα ακουμπήσουν», είχε πει χαρακτηριστικά ο Άρης Γιαννακίδης, μετέπειτα Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καταχειροκτορήθηκε. Ο τότε πρόεδρος του ΔΟΝΑ Κούλης Ταξιλδάρης είχε αναφερθεί στις προσπάθειες του Δήμου να φτιαχτεί αξιοπρεπώς το στάδιο για να φιλοξενεί την ομάδα ενώ ο πρόεδρος του επαγγελματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου Κώστας Λιούρτας είχε δηλώσει την στήριξή του στην ομάδα.

Κάπως έτσι και σήμερα, ο Πανθρακικός δείχνει ξεχασμένος από τους πάντες, έστω και αν αυτή η ομάδα που τελικά κατέβηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σαρώνει με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το να μην υπάρχει απαρτία και ενδιαφέρον για έναν σύλλογο που κουβαλάει το βάρος του ονόματος του Πανθρακικού είναι το μεγαλύτερο ζήτημα αυτήν την στιγμή, που πρέπει να λύσουν όσοι απέμειναν να ασχολούνται με τον σύλλογο. Και όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια έλεγαν ότι ήταν κοντά του, οφείλουν πλέον με πράξεις να δείξουν αυτό που λέει ο ύμνος του: «δεν σε ξεχάσανε οι φίλοι σου ποτέ».