ΕΠΣ Ξάνθης: Με «σπασμένα φρένα» η Ασπίδα Ξάνθης που νίκησε και τον Άρη Πετεινού

 

Με «σπασμένα φρένα» φαίνεται πως συνεχίζει η Ασπίδα Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, αφού το μεσημέρι της Κυριακής επικράτησε και του Άρη Πετεινού στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής και ξέφυγε στο +5.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει όλους όσους τη θεωρούσαν φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, και ήδη με τη συμπλήρωση της έκτης στροφής του πρωταθλήματος νίκησε και τον Άρη Πετεινού, από τον οποίο και τη δεύτερη θέση ξέφυγε με αυτή τη νίκη με διαφορά 5 βαθμών ήδη.

Όσον αφορά το παιχνίδι, το καθοριστικότερο μέρος του ήταν, σύμφωνα και με την Ξάνθη-Sport, το πρώτο ημίχρονο, με την Ασπίδα να είναι πιο αποφασισμένη για τη νίκη και να σκοράρει λίγο πριν την εκνοή του.

Συγκεκριμένα στο 7′ ο Χριστοφορίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, όμως ούτε ο Χάρης Κατσής, ούτε ο Δημήτρης Γελαδάρης, αλλά ούτε και ο Δογανίδης κατάφεραν να νικήσουν τον Ραφαήλ Ζαρζακόπουλο που για ακόμα ένα ματς ήταν… «βράχος» κάτω από τα δοκάρια του Πετεινού.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 12′ ο Κατσής απείλησε εκ νέου και προσπάθησε να κρεμάσει τον Ζαρζακόπουλο, όμως τελικά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 40′ και έχοντας ήδη ρίξει δύο προειδοποιητικές «βολές» ο Χάρης Κατσής βγήκε σε τετ α τετ μετά το κλέψιμο και την πάσα του Δημήτρη Γελαδάρη και με πλασέ έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, όχι μόνο του ημιχρόνου, αλλά και του αγώνα, αφού στην επανάληψη αν και υπήρχε γρήγορος ρυθμός δεν δημιουργήθηκαν και πολλές τελικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την Ξάνθη-Sport, η γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού στο 82΄και 7 λεπτά αφότου είχε μπει στο ματς ο Βασίλης Ζώτος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Βαγγέλη Κιοτζένη για επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ στο 25′ ο Άρης Πετεινού προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή του αρχηγού του Βαγγέλη Κασάπογλου, λόγω τραυματισμού.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς (60′ Σαββόγλου), Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Γελαδάρης (81′ Χαραλαμπίδης), Κυριαζής, Δογανίδης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (75′ Ζώτος), Κατσής (88′ Νικολούδης)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Σερίφογλου Ν., Ρέβης, Θεοδωρίδης, Κασάπογλου (25′ Νεανίδης, 70′ Τσακιρούδης), Παναγιώτη, Αχμέτ Σουκρή (78′ Ελευθεριάδης), Πουτακίδης, Καντηλάφτη, Δασκαλάκης, Θώμογλου (83′ Μουχτάρης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ