Με τον Τόρο αρχηγό οι παίκτες της Εθνικής έπεσαν μαχόμενοι ως Έλληνες! Μουντιάλ χωρίς Ελλάδα μετά από 12 χρόνια…

 

Όλοι γνώριζαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα των μπαράζ με την Κροατία. Ωστόσο η Εθνική Ομάδα με τον Βασίλη Τοροσίδη να επιστρέφει στην ενδεκάδα και ως φυσικός της ηγέτης σε θέση αρχηγού, πάλεψε, προσπάθησε, χειροκροτήθηκε.

Οι διεθνείς έπεσαν ως Έλληνες στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν σκόραραν αλλά δεν έφαγαν και γκολ. Δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους ποιοτικούς παίκτες της Κροατίας, παρά τα κενά που άφηναν πίσω στην άμυνα. Είχαν τον έλεγχο του αγώνα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά.

Χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη και να αλλάξουν την ψυχολογία. Αλλά κακά τα ψέμματα, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και οι τραυματισμοί που στέρησαν στα πιο κρίσιμα ματς κρίσιμους παίκτες, είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η Κροατία ήταν καλύτερη και δίκαια προκρίνεται στο Μουντιάλ. Η Ελλάδα μετά από δύο παρουσίες το 2010 στη Νότιο Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία, μένει εκτός τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά έχει κερδίσει και πάλι την εκτίμηση όλων των Ελλήνων και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Όσο για τον αρχηγό Βασίλη Τοροσίδη, ήταν από τους θετικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, έτρεξε αρκετά αν και προερχόταν από μεγάλη απουσία λόγω τραυματισμού και η αλήθεια είναι ότι έλειψε πολύ στο πρώτο ματς. Αν ήταν εντός αγωνιστικού χώρου και στο Ζάγκρεμπ, θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Αλλά με τα άν δεν παίζεται ποδόσφαιρο, ούτε γράφεται ιστορία…

Η ουσία είναι ότι οι Έλληνες θα δούμε το Μουντιάλ από τις τηλεοράσεις μας, όπως συνέβη για τελευταία φορά στην διοργάνωση του 2006 στη Γερμανία…