Με Εβρίτη αρχηγό αναδείχθηκε ασημένια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας η Εθνική Ομάδα Μπότσια

 

Η Εθνική Ομάδα Μπότισα για τις κατηγορίες BC1/BC2, του ενός από τα δύο αμιγώς παραολυμπιακά αθλήματα (το άλλο είναι το Γκολμπολ), κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπότσια που φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ποβόλα της Πορτογαλίας.

Η ελληνική ομάδα, που είχε ως αρχηγό τον Εβρίτη Αλέξανδρο Παπαδάκη και τους τους Παναγιώτη Σουλάνη και Χρήστο Κυπριώτη, στη φάση των ομίλων επικράτησε 6-4 της Ισπανίας, 6-4 της Πορτογαλίας και 13-0 της Πολωνίας, ενώ ηττήθηκε 3-10 από την Ολλανδία.

Στα ημιτελικά αντιμετώπισε το Ισραήλ το οποίο και κέρδισε με 7-1 εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο, όμως στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο γνώρισε την ήττα με 3-4 από τη Σλοβακία. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αν και μάλλον η ακόμα μεγαλύτερη κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι αθλητές μας ίσως και να λύγισαν από το γεγονός ότι λόγω οικονομικής κρίσης δεν ταξίδεψαν άλλοι συναθλητές τους (μπορούσαν άλλοι τρεις), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν αλλαγές και να πάρουν ανάσες ξεκούρασης, καθώς κλήθηκαν να δώσουν έξι αγώνες σε δύο ημέρες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, με συμμετοχή και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, φτάνει τόσο ψηλά με την Εθνική Ομάδα. Αντίστοιχη ήταν και πάλι η επιτυχία το 2013 και πάλι στην Πορτογαλία, που είχε επίσης προβληθεί από το ThrakiSportS.

Πλέον, μετά από αυτό το μετάλλιο η Εθνική Ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στο Λίβερπουλ, βάζοντας τις βάσεις για να μπορέσει να προκριθεί και να παραστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης γεννήθηκε και για 25 χρόνια έμενε στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα Διαβατά, όπου είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος. Μάλιστα, χαίρει μεγάλης εκτίμησης και του έχουν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα στον Δήμο.