Απρόσμενη εξέλιξη για ΠΑΕ Ποντίων! Αναβάλλεται η απόφαση και καλούνται στην Αθήνα οι διαιτητές που δεν ξεκίνησαν τους αγώνες της

 

Ανατροπή και νέα παράταση στην αγωνία για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων. Ενώ εντός της ημέρας αναμενόταν να έχουμε απόφαση, δεδομένου ότι η ομάδα της Ροδόπης κινδυνεύει με τρίτο μηδενισμό και αποβολή από το πρωτάθλημα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε τελικά να αναβάλει την έκδοση ετυμηγορίας ζητώντας επιπλέον στοιχεία.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, απόφαση δεν ελήφθη καθώς οι πέντε εν ενεργεία δικαστές που απαρτίζουν την Επιτροπή Εφέσεων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να εξεταστούν ως μάρτυρες οι δύο διαιτητές που δεν ξεκίνησαν τους αγώνες της ΠΑΕ Ποντίων που τέθηκαν ενώπιον της έδρας με τις αντίστοιχες προσφυγές της ΠΑΕ Ποντίων. Έτσι αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι δεν θα εκδοθεί η πολυαναμενόμενη απόφαση.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη υπόθεση του μηδενισμού στον αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Παγουρίων καλείται ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής και να καταθέσει. Επίσης ζητείται να προσκομιστεί η περίφημη «επετειακή» εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων, για την οποία μέχρι στιγμής οι πέντε δικαστές της έδρας του «δικαστηρίου» έχουν γνώση μόνο μέσω φωτογραφιών.

Τέλος, ζητείται  από την ΕΠΣ Θράκης να προσκομιστούν έγγραφα με τα οποία να αποδεικνύεται ότι η ΕΠΣ ενέκρινε ή απέρριψε την συγκεκριμένη εμφάνιση και ότι ενημερώθηκε για αυτήν την απόφαση εγκαίρως η ΠΑΕ Ποντίων, καθώς προφανώς το σωματείο έχει ισχυριστεί ότι στον πρώτο αγώνα δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΣ ότι δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί με την συγκεκριμένη φανέλα.

Σε σχέση με την δεύτερη υπόθεση που αφορά την αναμέτρηση ΠΑΕ Ποντίων – Πανθρακικός για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης, η οποία συζητήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζητά να προσέλθει ο διαιτητής Δρακίδης για να εξηγήσει τους λόγους που δεν επέτρεψε την έναρξη του αγώνα αν και είχαν καλυφθεί οι επίμαχες φράσεις.

Αντιστοίχως και στην περίπτωση αυτήν ζητούνται τεκμήρια για την εμφάνιση με την οποία εμφανίστηκε η ΠΑΕ Ποντίων και έγγραφα από την ΕΠΣ που να αποδεικνύουν ότι ήταν ενήμερη από αυτήν η ΠΑΕ Ποντίων για το μη νόμιμο ούτε αυτού του τρόπου χρήστης της φανέλας.

Γίνεται αντιληπτό ότι η έκδοση απόφασης θα καθυστερήσει, ενώ ο σύλλογος του Θρυλορίου θα πρέπει να καταθέσει έφεση και για τον τρίτο μηδενισμό (δεύτερο στο πρωτάθλημα) που έχει υποστεί.

Το θέμα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι την Κυριακή έχουμε αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΕ Ποντίων και Πόντο Κομοτηνής όπου η ΠΑΕ Ποντίων εφόσον κατέβει με την γνωστή φανέλα και εφόσον φυσικά δεν πραγματοποιήσει την απειλή της για απόσυρση από το πρωτάθλημα, θα κινδυνεύσει με τρίτο μηδενισμό και αποβολή από αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτόν τον αγώνα έχει οριστεί ως διαιτητής ο Στέφανος Κουμπαράκης, που δεν επέτρεψε την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Παγουρίων.